Eden Hazard är en av Belgiens stora stjärnor tillika landets lagkapten. När belgarna avancerade till kvartsfinal efter seger mot Portugal igår, klev Hazard av i slutet med en potentiell skada. Något som kan sätta stopp för stjärnan i detta EM.

Belgien är bland de stora förhandsfavoriterna till att ta hem Europamästerskapet 2021. Igår besegrade man de regerande mästarna Portugal i åttondelsfinalen, och avancerade till kvartsfinal där Italien nu väntar.

Men Belgien kan nu ha åkt på en stjärnsmäll. Lagets lagkapten Eden Hazard gick ut i den 87:e matchminuten mot Portugal och tog sig för baksida lår. Även om skadan inte såg så farlig ut, så är det oroligt i Belgien-lägret idag. Förbundskaptenen Roberto Martinez bekräftar i media att Hazard har en sträckning i muskeln, men han vill vänta och se innan de ger ett slutgiltigt besked.

Lagkamraten i både klubblaget och landslaget, Real Madrids Thibaut Courtois, förklarar sin oro för journalisten Tancredi Palmeri.

– Även om det bara är en sammandragning så tar det tio dagar att komma tillbaka. Du måste ta det i beaktande, att det kan ta tio dagar. Det krävs ett mirakel för att se honom i EM igen, säger Courtois till den italienska journalisten.

En annan stjärna som klev av planen i ett tidigare skede igår var Kevin De Bruyne. Spelaren anses vara en av världens bästa mittfältare och en nyckelspelare för Belgien i detta EM. De Bruyne klev av igår mot Portugal i början av andra halvlek med en skadad ankel. Lagkamraten Thibaut Courtois meddelar att De Bruyne inte kan böja sin fotled.

Hur det blir för Belgiens storstjärnor är ännu oklart. Men det ser sannerligen inte bra ut inför den stundande kvartsfinalen mot Italien den 2 juli.

Uppdaterad 6 oktober, 2021