Två frågetecken uppdagas inför Sveriges semifinal mot England imorgon. Detta då Olivia Schough och Jonna Andersson missade måndagens träning.

Imorgon väntar årets match för Sverige när ett fullsatt Bramall Lane i Sheffield ska bevittna hemmanationen England försöka rå sig på de blågula hjältarna. Sverige har haft lite problem i truppen med skador och sjukdom (covid-19) till kvartsfinalen mot Belgien, men där några spelare är tillbaka till spel, däribland Hanna Glas.

Men dagen före ödesmatchen så uppdagas två frågetecken. Jonna Andersson, som konstaterades covid-positiv innan matchen mot Belgien, sågs inte till på Sveriges träning. Det gjorde inte heller yttern Olivia Schough. Något besked om spelarnas frånvaro har ej kommit ännu.

Det kan vara så att Sverige vill mörka statusen inför morgondagen. Detta då man gjort det tidigare, inte minst gällande Kosovare Asllani och Caroline Seger i dagarna. Ett ljus i mörkret är att de två lagkaptenerna (Seger och Asllani) fanns med under måndagsträningen. Seger har missat två matcher i EM på grund av en hälskada och ”Kosse” missade två träningar i helgen.