Damernas futsallandslag kvalar till sitt första EM

//Damernas futsallandslag kvalar till sitt första EM

Damernas futsallandslag kvalar till sitt första EM

Foto: Pixabay

Det var så sent som i våras som Sverige fick sitt egna futsallandslag på damsidan. Nu kommer man om ett par veckor att försöka kvala sig in till sin allra första turnering, som är det europeiska mästerskapet i februari 2019. Detta är första gången som turneringen spelas och 23 nationer kommer delta i kvalet som sker den 21-26 augusti.

Nyligen lottades kvalgrupperna och Sverige kommer här att få möta Nordirland, Nederländerna och Belgien. Kvalet spelas som en mindre turnering i nordirländska staden Newry, där alla lag i gruppen möter varandra.

Sveriges spelschema för kvalets första del ser ut som följer:
21 augusti: Nederländerna-Sverige
22 augusti: Nordirland-Sverige
24 augusti: Sverige-Belgien

Vinner man det här kvalet går man vidare till nästa kvalomgång som då spelas i Kroatien i september. Här väntar motstånd i form utav Ryssland, Slovenien och Kroatien. Vinnaren utav dessa fyra lag tar sig sedan hela vägen till det europeiska mästerskapet, som endast kommer att spelas med fyra nationer.

Sofie Hansson

Av |2018-09-28T11:30:34+00:001 augusti, 2018|Futsal-EM|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng