Unibet

Uppdaterad 10 november, 2022

Nu är det officiellt. Det svenska U21-landslaget har fått en ny förbundskapten. 34-årige Daniel Bäckström kommer att leda laget framöver och kommer närmast från allsvenska IK Sirius.

Sveriges U21-landslag hade tre olika förbundskaptener under det föregående EM-kvalet. Poya Asbaghi skulle leda landslaget i några år, men lämnade i förtid för ett häftigt uppdrag i engelska Barnsley. Efter Asbaghis avsked tog Jens Gustafsson över, men samme Gustafsson lämnade även han sitt uppdrag i förtid för att leda det polska klubblaget Pogon Szczecin. Detta gjorde att assisterande förbundskapten Andreas Pettersson fick leda U21 i de avslutande kvalmatcherna.

Men nu hoppas Svenska Fotbollförbundet (SvFF) ha fått loss en långsiktig lösning. Ny huvudtränare och förbundskapten för U21-herrarna är Daniel Bäckström. 34-åringen kommer närmast från Allsvenskan och IK Sirius där han varit huvudtränare. SvFF har nu köpt loss tränaren från Sirius, och han kommer ta hand om landslaget redan under kommande samling i november.

– Det är en stor ära att få förtroendet att leda Sveriges U21-landslag, jag känner mig både glad och stolt. Att få jobba med landets bästa unga spelare och med ett väldigt kompetent ledarteam runtomkring känns oerhört inspirerande. Jag ser framemot att träffa laget redan på måndag och vara med på kommande samling, säger Daniel Bäckström till SvFF:s hemsida.

Kontraktet med Daniel Bäckström är skrivet till och med 31 juli 2025, han kommer därmed leda det nya U21-landslaget i kommande EM-kval.