Expekt

Idag inleds oktober månads kvalomgång inför det europeiska U21-mästerskapet 2019. Sverige kommer under de kommande dagarna att spela två viktiga möten i vägen till mästerskapet där varje poäng som man kan få med sig kan komma att bli otroligt viktig framöver.

Den första matchen på bortaplan spelas redan på fredag då är det Belgien som väntar. Laget toppar just nu gruppens tabell efter att ha besegrat Malta och spelat oavgjort mot Turkiet. En vinst skulle för Sverige betyda ett övertag utav förstaplatsen och även ett gott försprång på två poäng. med tanke på att Belgien är ett utav de tuffaste motstånden i gruppen, kan poäng mot dessa vara avgörande när slutet utav kvalet närmar sig.

På tisdag i nästa vecka väntar sedan Malta i en match som spelas på Olympia i Helsingborg. Laget har hittills hunnit med att spela tre kvalmatcher, där samtliga slutat i förlust. Dock kan trenden kanske vändas framöver i kvalet, då laget har alla sina hemmamatcher framför sig.

Truppen som representerar Sverige är identisk med den som spelade lagets första kvalmöte mot Cypern, där man tog hem en vinst på 4-1.

Uppdaterad 1 juli, 2022