Expekt

Under den tidiga tisdagskvällen spelade lagen i grupp D sina sista gruppspelsmatcher, där hela tre lag nu är klara för slutspel och därmed får förlänga sin vistelse i Tyskland. Vi summerar allt som du behöver veta om lagens resa vidare under fotbolls-EM 2024.

Slutlig tabellställning grupp D

#
Lag
M
V
O
F
Mål
P
1
Österrike
3
2
0
1
6 - 4
6
2
Frankrike
3
1
2
0
2 - 1
5
3
Nederländerna
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Polen
3
0
1
2
3 - 6
1

Gruppetta: Österrike, 6 poäng

Österrike gick in i den sista matchen med tre poäng på tavlan, men kunde med sin seger mot Nederländerna klättra hela två positioner upp i topp.

Då spelar Österrike sin åttondelsfinal

Österrike får spela i den allra sista åttondelsfinalen, som äger rum i Leipzig på tisdagen den 2 juli. Tid för avspark är satt till 21:00 och matchen sänds av SVT.

Vilka möter Österrike i åttondelsfinal?

Motståndare blir tvåan i grupp E, där det blir antingen Rumänien, Belgien, Slovakien eller Ukraina som intar denna position.

Grupptvåa: Frankrike, 5 poäng

Frankrike hade fyra poäng med sig in i den sista matchdagen, där en vinst skulle kunna ta laget hela vägen upp i topp. En delad poäng med Polen innebar dock att man stannar på en andraplats, vilket trots allt innebär att slutspelet är säkrat.

Då spelar Frankrike sin åttondelsfinal

Måndagen den 1 juli spelar Frankrike sin åttondelsfinal på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf, vilket blir den femte matchen i det här skedet av mästerskapet. Avspark sker klockan 18:00 och mötet sänds hos TV4.

Vilka möter Frankrike i åttondelsfinal?

Motståndare blir tvåan i grupp F, där det blir antingen Turkiet, Tjeckien eller Georgien som intar denna position.

Kan grupptrean Nederländerna gå till slutspel?

Nederländerna låg etta i grupp D inför dagens möten med sammanlagt fyra poäng, där det endast var antalet gjorda mål som skiljde dem åt från Frankrike. Det blev en svängig sista match mot Österrike, där det till slut blev en tung förlust som puttade laget ner till en tredjeplats.

Med det höga antalet poäng som laget ändå har gör att man just nu är det bäst rankade laget  de tre grupptreor som är spikade. Då det endast är två grupptreor som missar slutspel så är Nederländerna redan nu klara för att få spela vidare i detta EM.

Vilka kan Nederländerna möta i åttondelsfinal?

Som grupptrea från Grupp D kan man få möta antingen Spanien eller vinnaren från grupp C eller E i åttondelsfinal, beroende på de slutgiltiga resultaten bland alla sex grupptreor (vilket bestäms på onsdag).

Uppdaterad 25 juni, 2024