Expekt

Den jämnaste gruppen i EM 2024, grupp E, är nu slutspelad där samtliga lag slutade på samma poäng efter onsdagens avslutande möten. Vi reder ut vilka lag som nu avancerar till åttondelsfinal samt vilka motstånd som nu väntar.

Slutlig tabellställning grupp E

#
Lag
M
V
O
F
Mål
P
1
Rumänien
3
1
1
1
4 - 3
4
2
Belgien
3
1
1
1
2 - 1
4
3
Slovakien
3
1
1
1
3 - 3
4
4
Ukraina
3
1
1
1
2 - 4
4

Gruppetta: Rumänien, 4 poäng

Laget var ingen stor favorit inför mästerskapet, men kunde tack vare sin målskillnad och antal gjorda mål segla hela vägen upp i tabellens topp. Deras enda trepoängare kom i premiären mot Ukraina, vilket följdes av en 0-1 förlust mot Belgien och därefter en oavgjort 1-1 kamp mot Slovakien efter ett viktigt straffmål av Razvan Marin.

Då spelar Rumänien sin åttondelsfinal

Rumänien får spela i den sjunde åttondelsfinalen, som äger rum i München på tisdagen den 2 juli. Tid för avspark är satt till 18:00 och matchen sänds av SVT.

Vem möter Rumänien i åttondelsfinal?

Motståndare blir trean i antingen grupp C eller D, där det är Slovenien och Nederländerna som intagit dessa placeringar. Mer exakt vilket motstånd laget får avgörs under den sena onsdagskvällen.

Grupptvåa: Belgien, 4 poäng

Belgien inledde EM med en något överraskande förlust mot Slovakien, vilket följdes upp av en välbehövlig seger mot Rumänien. Den sista matchen mot Ukraina blev dock mållös från bägge håll vilket resulterade i att man intog tabellens andraplats.

Då spelar Belgien sin åttondelsfinal

På måndag, den 1 juli, kommer Belgien göra sitt yttersta för att kliva in i slutspelet på ett helt annat sätt än man gjorde i gruppspelet. Matchen rar igång klockan 18:00 och sänds av TV4.

Vem möter Belgien i åttondelsfinal?

Redan nu är det klart att Belgien får ta sig an Frankrike i sin åttondelsfinal. Laget slutade tvåa i grupp D under tisdagskvällen.

Går grupptrean Slovakien till slutspel?

Slovakien kunde med sina fyra poäng gå in näst högst upp i tabellen för de lag som slutat på en tredjeplats i sin grupp. Som sämst kan de flyttas ner en position, vilket inte skulle påverka det faktum att laget nu är klara för åttondelsfinal. Därmed är det redan nu klart att hela tre lag avancerar från grupp E.

Vem kan Slovakien möta i åttondelsfinal?

Trean i grupp E kommer antingen att ställas mot Spanien (vinnare av grupp B) eller England (vinnare av grupp C). Vilket av dessa motstånd det blir avgörs när samtliga grupper ar avslutade senare ikväll, då det står klart exakt vilka fyra grupptreor som avancerar.

Uppdaterad 26 juni, 2024