Expekt

Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna missar Europamästerskapet i sommar. I ett pressmeddelande berättar Janne Andersson att Zlatan Ibrahimovic inte kommer till spel.

Under våren gjorde Zlatan Ibrahimovic sensationellt comeback i landslaget efter fem år utan landslagsspel. Efter VM-kvalmatcher mot Georgien och Kosovo såg Zlatan ut att få spela ytterligare ett mästerskap i den svenska tröjan i sommar.

Men nu kommer chockbeskedet. Skadan som anfallaren ådrog sig i förra veckan stoppar Zlatan från spel i sommarens EM. Detta meddelar förbundskaptenen Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Under dagen kom uppgifter att Zlatan skulle kunna bli spelklar till midsommar, men han ska nu ha meddelat att skadan hindrar honom från att tävla i Europamästerskapet.

– Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar. Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen, säger Janne Andersson i meddelandet.

I och med avhoppet återstår det att se hur Janne Andersson väljer att formera sin EM-trupp som tas ut den 18 maj.

Uppdaterad 6 oktober, 2021