Expekt

Vilka är egentligen de största stjärnorna under Fotbolls-EM 2024? Vi har listat en topp tio-lista på de spelare som vi tycker är de spelare som har störst stjärnstatus under mästerskapet.

Stjärnstatus bär egentligen alla EM-spelare på något sätt, antingen hemma på födelseorten eller runt om i Europa eller världen. Men några spelare sticker ut, däribland Cristiano Ronaldo och Kylian Mbappé. Allt som stjärnorna rör vid verkar bli till guld, både sett till mästerskap och hemma i klubblagen. Men det finns också andra stjärnor, vars namn väcker uppmärksamhet på olika sätt. Jude Bellingham har tagit över Harry Kanes plats på tronen, för att bli Englands nya hopp och gullegris.

Robert Lewandowski, Luka Modric och Virgil van Dijk är de stora stjärnorna för sina respektive nationer. På Frankrikes centrala mittfält finns sedan en spelare som förmodligen gjort allt i sin makt för att inte framstå som en stjärna, och det är just därför han blivit en. N’Golo Kanté är hela Frankrikes favorit, och många i Europas. Sedan Premier League-guldet med Leicester (2015/16) så har världen sett Kanté som den mest ordinära fotbollsspelaren som finns, men också som en av världens bästa centrala mittfältare.

EM:s största stjärnor – topp 10

  1. Cristiano Ronaldo, Portugal
  2. Kylian Mbappé, Frankrike
  3. Jude Bellingham, England
  4. Luka Modric, Kroatien
  5. Toni Kroos, Tyskland
  6. Kevin De Bruyne, Belgien
  7. Harry Kane, England
  8. Robert Lewandowski, Polen
  9. Virgil van Dijk, Nederländerna
  10. N’Golo Kanté, Frankrike

Uppdaterad 25 juni, 2024