Expekt

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Foto: Bildbyrån

Med 100 dagar kvar till att mästerskapet ska starta så bekräftar idag UEFA att EM inte kommer att flyttas till Storbritannien. På grund av den pågående pandemin i världen har det spekulerats i om att UEFA skulle vilja flytta EM till enbart en nation och där Storbritannien ska ha rapporterats vara nationen som låg bäst till hands. Detta är inte något som UEFA planerar bekräftar man idag och planen är fortfarande att EM i sommar ska genomföras som planerat i tolv olika europeiska länder. 

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tidigare varit för att nationen skulle kunna anordna fler än de sju tänka matcherna som är förlagda i landet under EM, men även att se över möjligheten att placera hela mästerskapet i Storbritannien. Men så blir det alltså inte då UEFA nu bekräftar att ursprungsplanen med att anordna EM i tolv olika länder är den planen som man fortsatt jobbar efter.

– Uefa är bestämda kring att anordna mästerskapet i tolv europeiska städer, helt enligt spelschemat som sattes förra sommaren. Det finns inga andra spår, säger en talesperson för Uefa enligt The Times.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här