Uppdaterad 28 oktober, 2023

Under lördagskvällen tog F18-landslaget emot Spanien hemma i Västerås för att spela EM-kvalmatch. Sverige gick dessvärre poänglösa från matchen efter en förlust med 0-3.

Att Spanien skulle bli ett tufft motstånd var svenskarna förberedda på, och redan i fjärde matchminuten fick blågult känna på den spanska skickligheten. Detta efter en hörna som via en svensk back olyckligt trillade in i målet. Med det målet kunde Spanien ta kommandot och styra spelet, vilket resulterade i ytterligare ett mål i den 28:e minuten. Denna gång återigen efter att ha tagit på en svensk spelare.

Under matchens första halva hade Sverige det tufft. Spaniens höga press och skickliga passningsspel gjorde det svårt för blågult att skapa några klara målchanser. I andra halvlek märktes däremot en viss förbättring. När pigga ben byttes in tog Sverige mer initiativ och skapade större press på den spanska backlinjen. Trots detta var Spanien kliniska i sitt spel och släppte inte igenom några misstag.

Medan Sverige kämpade för att minska avståndet i målskillnad, fick Spanien chansen att utöka sin ledning under matchens sista minuter, vilket fastställde slutresultatet till 0-3.

Högerbacken Vera Blom var ärlig i sin analys efter matchen: ”Dem är otroligt spelskickliga, och alla spelare är snabba med bollen. Vi försökte sätta vår prägel på matchen, men idag var dem helt enkelt för bra.” sa hon till Svenskfotboll.

Trots denna förlust är Sverige inte ur spel. Nu laddar laget om inför avslutningsmatchen mot Turkiet. Med ett oavgjort resultat kan laget gå vidare från kvalgruppen, medan en seger garanterar andraplatsen.