Uppdaterad 26 oktober, 2023

I Västerås tog F18-landslaget en fin premiärseger i EM-kvalet. Portugal besegrades med 1-0 efter det avgörande målet av Sara Frigren.

Sveriges F18-landslag har på börjat sin väg mot F19-EM i Litauen nästa år. Blågult är värdar för den första kvalgruppen hemma i Västerås där Turkiet, Spanien och Portugal står för motståndet och där tre nationer går vidare till nästa runda (Elite Round) för att sedan hoppas nå EM 2024.

Det svenska landslaget, med spelare födda 2005, fick en drömstart på kvalspelet. Mot ett ovisst motstånd i form av Portugal tog Sverige en viktig 1-0-seger för att kicka igång EM-kvalet. Mittfältsankaret Sara Frigren blev matchhjälte efter att hon snappat upp en passning från Victoria Svanström innan hon dunkade dit 1-0 för Blågult med ett fint distansskott efter 18 spelade minuter. Målet blev matchens enda efter att Blågult lyckats bibehålla sin hållna nolla resten av matchen.

I och med segern har Sverige tre poäng i kvalspelet och man har tagit ett stort kliv mot nästa kvalomgång. Innan den svenska matchen spelade Spanien och Turkiet mot varandra i samma grupp där Spanien vann med klara 4-0.

I nästa omgång ställs Sverige mot just Spanien i en match som spelas 28 oktober (18:00) på Hitachi Energy Arena i Västerås, matchen sänds dessutom på Svenskfotboll.se.

EM-kval (runda 1)

Sverige – Portugal, 1-0 (1-0)
’18 1-0 Sara Frigren

Så startade Sverige

Julia Cavander
Vera Blom, Ida Garmfors, Klara Svensson Senelius, Smilla Holmberg
Bea Sprung (ut ’78), Sara Frigren (ut ’90+4)
Tuva Skoog, Victoria Svanström (ut ’78), Tilda Sandén (ut ’60)
Ida Åkerlund (ut ’60)

Inhoppare:
Ida Björnberg (’60), Lovisa Brogren (’60), Alexandra Larsson (’78), Selma Åström (’78), Agnes Mårtensson (’90+4).