Högerbacken Emil Holm kommer inte till spel till herrlandslagets viktiga EM-kvalmatcher mot Belgien och Azerbajdzjan. Någon ersättare kallas inte in.

Sverige fortsätter att ha bekymmer i backlinjen och inte minst på högerbackspositionen. Först och främst är ordinarie högerbacken Emil Krafth långtidsskadad och borta från spel i en eller ett par månader till. Dessutom tvingades Joel Andersson kasta in handduken till EM-kvalet i förra veckan och ersattes av Linus Wahlqvist.

Nu kommer ett nytt bakslag för Blågult. Emil Holm, som inte anslöt till truppen under gårdagen, kommer inte till spel under samlingen. Detta meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. Högerbacken har varit sjuk och kommer inte hinna bli spelklar innan samlingens slut. Sverige ställs mot Belgien på fredag och mot Azerbajdzjan på måndag i EM-kvalet som bekant.

Förbundskapten Janne Andersson har valt att inte kalla in någon ersättare till Holm. Nyss nämnde Wahlqvist finns redan i truppen och stora delar av backlinjen kan spela på en högerbacksplats, exempelvis Edvin Kurtulus.

Uppdaterad 22 mars, 2023