Uppdaterad 1 juli, 2022

Det blev en poäng för Sverige mot England i premiären av U21-EM 2017. Det handlande om en gul parkerad buss och en missad straff.

Sverige var en parkerad buss och en missad straff från succé i premiären mot England i U21-EM. I den första halvleken och i stora delar av den andra halvleken var ordern tydlig från förbundskapten Håkan Ericson. Det var en tydlig parkering utanför och i det svenska straffområdet av den gula bussen han basar över för sista gången.

Tålamod en dygd

Trots att Sverige är regerande Europamästare gav man ifrån sig taktpinnen redan innan EM startade. Man haussade upp det engelska laget inför premiären. Väl ute på planen var den svenska taktiken solklar, låt motståndarna ha boll och älska att jaga den. Det var först i den andra halvleken som Sverige snyggade till bollinnehavet. Ett tag var bollinnehavet 80 procent till Englands favör. När matchen väl var slut hade Sverige ätit sig in i matchen och till slut var bollinnehavet 48-52 i procent.

Missad straff

Sverige fick en helt rätt dömd straff tilldömd, men den missades av Linus Wahlqvist som fälldes bryskt i hörnet av straffområdet.

Bäst i Sverige

***
Simon Tibbling

***
Linus Wahlqvist

*
Pawel Cibicki