Bet365

Uppdaterad 16 november, 2021

Det svenska herrlandslaget i futsal har spelat två landskamper i Tyskland där man besegrade värdnationen men förlorade mot Moldavien.

I slutet på oktober så tog förbundskapten Matija Dulvat ut futsallandslagets trupp till landskamperna mot Tyskland och Moldavien. Landskamperna är landslagets tredje och fjärde på drygt ett och ett halvt år.

Under helgen så befann man sig alltså i Tyskland och närmare bestämt Düsseldorf för dubbla landskamper. Under söndagen så ställdes man mot just hemmanationen i miniturneringen, där Sverige gick ur striden som det segrande laget. Matchen blev en målrik sådan, där samtliga mål gjordes i den första halvleken. Matchen mot Tyskland slutade 4-3 till svensk favör, svenska målskyttar blev Gabriel Diaz, Fehim Smajlovic, Yanku Marrah och Albert Hiseni.

Under måndagen så ställdes sedan Sverige mot Moldavien för att avsluta miniturneringen. Och utan en dags vila så blev moldaverna för tuffa för svensk del. Sverige förlorade med 1-3 där Gabriel Diaz gjorde Sveriges enda mål.

Resan hem från Tyskland gjordes alltså med en seger och en förlust för att avsluta denna landslagssamling. Futsallandslaget samlas sedan i december igen, då man ska spela Nordic Cup i Karlskrona den 16-19 december. Förutom Sverige så deltar Grönland, Danmark, Finland och Norge.