Expekt

Sista matchen i grupp B spelades under söndagen och det handlade om vilken av nationerna Portugal och Serbien som skulle ta den andra EM platsen i gruppen. Ukraina var sedan tidigare redan klara som gruppetta och under söndagen fick de även sällskap av Portugal. 

Utgångsläget inför sista omgången var att Portugal hade allt i egna händer. Vinst borta mot Luxemburg och EM-biljetten skulle bli deras. För att Serbien skulle kunna ta sig till EM var laget piskade att vinna mot Ukraina på hemmaplan samtidigt som Portugal skulle tappa poäng på bortaplan mot Luxemburg.

Portugal gick ut och gjorde det som krävdes av dem och laget vann sin match med 2-0 mot Luxemburg i en match där Ronaldo blev en av målskyttarna och därmed står på hela 99 landslagsmål. Portugal som är regerande mästare blev därmed den 17:e nationen att blir klara för EM 2020.

Serbien mot Ukraina slutade 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av bortalaget, nu hade inte en seger hjälp oavsett och Serbien får istället rikta in sig på Nations League play-off för en andra chans att ta sig till EM.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 8 februari, 2021