Expekt

En av guldfavoriterna, England, fick en perfekt start på EM 2024 i Tyskland. Jude Bellingham blev matchens enda målskytt mot Serbien i 1-0-segern, vilket gav engelsmännen tre friska poäng i Grupp C.

England och Serbien drabbade samman i Grupp C under sena söndagskvällen. Danmark tappade poäng mot Slovenien (1-1) tidigare under kvällen som favoriter. Till England mot Serbien var engelsmännen favoriter och fick en drömstart. Efter bara dryga kvarten satte succéliraren Jude Bellingham dit 1-0 i matchen. Den första halvleken innehöll en jobbig skada på Serbiens Filip Kostic, som lämnade planen i tårar, men annars inte så mycket mer än Bellinghams mål. 

I andra halvleken behövde Serbien nå sina toppspelare Dusan Vlahovic och Aleksandar Mitrovic för att hitta lägen för kvittering. Serberna fick dock mestadels se England äga bollen, men man släppte inte till för mycket bakåt och hittade stundtals också några fina uppspel själva.

Serbien bytte in lite fräscha ben mot slutet för att få till en slutforcering. Sergej Milinkovic-Savic var närmast en kvittering med ett hårt distansskott, men det var i ärlighetens namn inte så nära. England kontrollerade händelserna på slutet och tog hem segern med 1-0 till slut.

Eftersom Danmark och Slovenien spelade 1-1 under dagen så väger Englands tre poäng bly i gruppen. Serbiens nollpoängare är därmed inte heller så tung, för deras del. Den 20 juni väntar nya matcher i Grupp C där England och Danmark möts i Frankfurt och där Serbien och Slovenien drabbar samman i München.

England – Serbien, 1-0 (1-0)

’12 1-0 Jude Bellingham

Uppdaterad 16 juni, 2024