Expekt

Ollie Watkins blev osannolik hjälte för England. I den 91:a matchminuten satte Aston Villa-forwarden in 1-2 för att skicka England till EM-final i Tyskland.
– Det var den bästa känslan någonsin, säger han i en tv-intervju.

Vilken match det blev i Dortmund när England och Nederländerna ställdes mot varandra i kampen om en finalplats. Efter ett tidigt mål från Nederländerna kvitterade Harry Kane tidigt för England. Efter en lång och händelsefattig andra halvlek klev sedan inhopparen Ollie Watkins in i handlingen för att skicka England till EM-final på tilläggstid.

– Helt otroligt. Jag har väntat på den där stunden i veckor. Det har tagit en hel del kraft av mig att komma dit jag är idag. Mycket jobb. Jag är tacksam för möjligheten och jag är stolt över att göra det för fansen. Jag är väldigt glad, säger Watkins i SVT:s tv-sändning (ITV)

Ollie Watkins kom in tillsammans med Cole Palmer med nio minuter kvar av ordinarie matchtid och tio minuter senare blev den inbytta duon hjältar. Den sistnämnda slog en perfekt avvägd passning i djupled till Watkins som i sin tur sköt ett stenhårt skott mot bortre stolpen i ett perfekt avslut.

– Jag svär på mitt liv och på mina barns liv att jag sade till Cole Palmer när skulle bytas in: ”Vi kommer in idag och du kommer att spela fram mig (till avgörandet, reds anm)”. Jag visste att så fort han fick bollen där så skulle han passa mig och jag tog en touch och sköt. När jag såg den gå in i bortre hörnet så var det den bästa känslan någonsin, säger matchhjälten Watkins.

England står därmed i EM-final mot Spanien, trots att man fått utstå en hel del kritik under Europamästerskapet. Längst fram i kritikstormen har förbundskaptenen Gareth Southgate stått, där han fått utstå kritik för hur England har spelat men också för att han inte utnyttjat spelare som Ollie Watkins tidigare i matcherna.

– Det har varit mycket kritik men i slutändan så står vi här och är i final. Det är det enda som betyder något. Vi lyssnar inte på allt snack utanför för nu är vi i final, säger Watkins om kritiken under mästerskapet.

England har varit nere för räkning många gånger under EM men man står nu alltså i final, där man verkligen visat att man har den mentala styrkan i laget.

– Vi har den där ”bounce back-faktorn” och vi ger aldrig upp. Vi är redo för Spanien nu, avslutar Ollie Watkins i SVT:s tv-sändning.