Expekt

 MATCH: Sverige – Frankrike

 SPELTIPS: Båda lagen gör mål

 SPELSTOPP: 20:45 5/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: 888sport

Odds:

1.95
888

Äntligen är det återigen dags för landslagsfotboll och vi ska få se våra landslagsspelare i den blågula matchtröjan. Första matchen sedan januari för landslaget startar med en riktigt tuff nöt att knäcka för Janne Andersson och hans spelare. Frankrike står för motståndet i den första matchen i årets upplaga av Nations League. 

Det ska bli spännande och se om Janne Andersson kunnat fortsätta på den vägen som Sverige visade under EM-kvalet och föregående Nations League. Kurvan för det svenska landslaget har den senaste tiden pekat uppåt och kan Janne Andersson fortsätta få ut maximalt av spelarna i landslaget framöver så är framtiden otroligt spännande för svensk landslagsfotboll.

Framförallt är det offensiva spelare i form av Isak, Kulusevski och Svanberg som känns otroligt spännande att följa framöver. Krydda detta med mer rutinerade spelare i landslaget som Quiason, Forsberg, Kristoffer Olsson och Claesson så har Sverige en riktig fin offensiv att luta sig mot.

Men redan nu kan man se spår av vart Sverige är på väg mot en mer anfalls inriktad fotboll, det har blivit mål i de åtta senaste landskamperna.

Nu har Sverige förvisso hamnat i en riktig tuff grupp i Nations League med Frankrike, Kroatien och Portugal. Ett Portugal som vann turneringen förra gången. Så självklart är Sverige inte favoriter på något sätt i den här gruppen men jag tror att på en bra dag så kan Sverige vinna mot alla dessa lagen.

Speciellt på hemmaplan så har Sverige den senaste tiden visat sig vara starka med endast 1 förlust på senaste tio matcherna.

Ser man till matchen mot Frankrike så är de favoriter hos spelbolagen, vilket jag även anser att de ska vara. Även om Pogba saknas för Frankrike så är det en trupp som kryllar av stjärnspelare.

Men ser man på Frankrikes senaste matcher så är det man släpper in enkla mål mot sämre motstånd än vad Sverige är. Så även om Frankrike är favoriter och möjligtvis kommer vinna matchen så tror jag ändå att chansen att Sverige ska kunna göra ett mål på hemmaplan är väldigt hög.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela att båda lagen gör mål för att:

  • Sverige är generellt starkare på nationalarenan än på bortaplan

  • Sverige har en spännande offensiv som borde kunna skapa oreda i Frankrikes försvar

  • Frankrike är som vi alla vet ett riktigt bra fotbollslag och räkna med att Robin Olsen kommer få en svettig match

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 15 september, 2021