Expekt

Foto: Bildbyrån

Sverige har många duktiga anfallare, så varför starta Dejan Kulusevski på topp tillsammans med Marcus Berg? Jo, för Kulusevski är het och är spelaren som leder Sverige till vinst. Ett genidrag från Janne Andersson med andra ord.

Sverige har matchen under kontroll under stora delar av 1:a halvlek. Kroatien har perioder när de får till anfall och skapar farligheter, men Sverige tar alltid tillbaka initiativet.

I 37:e minuten tar Sverige ledningen med 1-0. En passning in från Lustig och sedan gör Dejan Kulusevski sin gubbe och sätter den vid vänstra stolpen. En härlig kyla av Kulusevski.

Sverige får hörna i sista minuten. Sebastian Larsson prickskjuter mot Marcus Danielsson som nickar in 2-0 till Sverige. Sedan blåser domaren för halvtidsvila.

Kroatien jobbar sig tillbaka

från starten så är Kroatien mer offensiva och får ha mer spel i Sveriges planhalva. Sverige sticker upp för lite korta anfall, men mest är det Kroatien som för spelet. Sverige försvarar sig dock framgångsrikt och täcker ytorna.

En snabb omställning och Albin Ekdal spelas fram av Kulusevski, men skjuter långt över. Detta trots gott om tid och utrymme. Minuterna senare lyckas Sverige skapa ytterligare chanser, men denna gång är det Emil Forsberg som skjuter för högt.

Reduceringen kommer i 82:a minuten genom att en kroatisk spelare nickar bollen på Marcus Danielsson huvud som ändrar riktning och det blir en lobb som Robin Olsen inte hinner få tag i. Detta räknas som självmål och matchen står nu 2-1.

En rättvis seger för Sverige, men lite snöpligt att med reduceringen. Nu väntar Frankrike i den sista Nations League matchen. Match spelas tisdag 17/11 kl. 20.45.

Uppdaterad 16 oktober, 2023