Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Bildbyrån

Det fanns en liten chans att klara sig kvar i division A, men Frankrike blev alldeles för svåra. Det blev förlust med 4-2 och nedflyttning till division B. 

Sverige får inte röra bollen under de första minuterna. När Sverige sedan äntligen får kontroll så kommer de upp på högerkanten genom Lustig som passar in mot mitten till Claesson. Claesson lyckas tråckla sig igenom det franska försvaret och med en tåfjutt sätta 1-0 till Sverige. Bollen tar på fransk försvarare och ändrar riktning något. Vilken fantastiskt start på matchen!

Tyvärr dröjer inte kvitteringen allt för länge. Frankrike ställer om snabbt, lägger bollen ut på vänsterkanten till Thuram som hittar en lucka fram till Giroud. Giroud sätter bollen i vänstra stolproten och matchen står nu 1-1.

Bollen studsar lite turligt fram till Pavard som ger Frankrike ledningen genom en fint placeringsmål.

Det ä inga tvivel om att det är Frankrike som för matchen, total 58% av bollinnehavet. Sverige täcker upp i mitten och låter fransmännen kommer ut på kanterna. Detta är samma taktik som i det första mötet lagen emellan. Frankrike leder med 2-1 vid halvtid.

Frankrike tuffar på

Matchbilden fortsätter på liknande sätt som i 1:a halvlek. Giroud tar sig in mellan svenska backarna och sätter 3-1.

Sverige gör ett trippelbyte i 67:e minuten. Krafth ersätter Lustig på högerkanten, Helander tar Nilsson-Lindelöfs plats i backlinjen och Quasion byter med Claesson. Då Quasion kommit in så går Kulusevski ned på högerkanten. Det blir lite mer fart på Sverige, men de ser samtidigt väldigt trötta ut.

Det blir ett tröstmål för Sverige när Quasion får in reducering till 2-3 i slutet av matchen. Sverige satsar allt in det sista i frispark där hela laget går upp inklusive Robin Olsen. Tyvärr fångas frisparken upp och Frankrike rullan in 4-2 i tomt mål. Detta betyder tyvärr att Sverige åker ur Division A.