I EM-semifinal möts Sverige och värdnationen England på tisdag. Experten Kelly Smith tror inte att England är speciellt rädda för Blågult.
– De har inte imponerat på mig, säger hon i BBC.

Det vankas semifinal i Europamästerskapet på tisdag för Sverige, i Sheffield. Fulla läktare väntar och det absolut svåraste testet för våra blågula hjältar. På andra sidan står England, ett kaxigt landslag som imponerat stort hittills. Englands tidigare landslagsspelare, Kelly Smith, är expert i BBC och räds inte Sverige.

– England ser den här matchen framför sig och tänker att de kan besegra Sverige. De vann matchen (mot Belgien) men de har inte alls imponerat på mig ikväll, säger hon i BBC Two.

Sverige skapade en drös med målchanser mot Belgien och hade över 30 skott mot mål. Något som Smith adderar till sin åsikt om att England vinner på tisdag.

– England kommer att vara väldigt glada med vad de sett ikväll då Sverige inte alls är kliniska framför mål. Jag var inte imponerad av kreativiteten och vad som händer där framme. Det klickar helt enkelt inte, säger Kelly Smith.

Eidevall fyller i

Svenske Jonas Eidevall är expert i TV4 och C More. Han är dessutom verksam som expert för BBC och håller med sin expertkollega Smith om att Sverige inte imponerade nämnvärt mot Belgien. Men han tror att den potentiella matchbilden mot England kan passa bättre.

– England kommer att vara laget som attackerar och skapar, och det passar Sverige bättre. Matcherna hittills har inte passat Sverige speciellt bra sett till hur de spelar, säger Eidevall till BBC.

Sverige släppte lite kontringar på kanterna, på grund av att de fyllde på med många spelare framåt mot Belgien. Men detta tror Jonas Eidevall att Sverige kommer justera mot England.

– De breda spelarna som England har på kanterna – (Beth) Mead, (Lauren) Hemp och Chloe Kelly – man kan inte tillåta att de får så här mycket ytor. Så jag tror att Sverige kommer att spela med tre mittbackar för att hela tiden ge backup till de två vingbackarna, säger Eidevall och fortsätter:

– Det kommer att bli en annorlunda match jämfört med den mot Belgien. Sverige behöver vara väldigt solida i defensiven och ha tillräckligt med spelare tillgängliga för att spela sig ur Englands press då England kommer att pressa betydligt högre än vad Belgien gjorde idag.