Erik Hamrén ny tränare för Island

//Erik Hamrén ny tränare för Island

Erik Hamrén ny tränare för Island

Foto: Wikimedia

När Sverige senast stod i ett europeiskt mästerskap sommaren 2016 var det inte Janne Andersson som styrde laget. Istället var det Erik Hamrén, som i och med landslagets uttåg efter gruppspelet lämnade sin post som förbundskapten. Sedan han lämnade sin post har han haft flera olika uppdrag, men först nu tar han klivet in som förbundskapten på nytt. Detta i en utav våra nordiska grannar.

Under gårdagen bekräftades nämligen de pågående ryktena om att 61-åringen blivit klar som ny tränare för det isländska landslaget. Den tidigare tränaren Heimir Hallgrimsson meddelade att han lämnar sin post efter lagets VM-debut och Hamrén var ganska tidigt ett namn som många trodde på.

Går i Lagerbäcks fotspår

Detta är inte första gången som det isländska landslaget tar draghjälp utav svenska tränare. Mellan 2012 och 2016 tränade Lars Lagerbäck laget, som under hans tid kunde ta sig till sitt första stora mästerskap. Under EM i Frankrike gjorde laget stor succé och tog sig hela vägen till en kvartsfinal efter att bland annat slagit ut England i åttondelen. Även svenskarna Roland Bergström (1947) och Bo Johansson (1990-1991) har tidigare tränat laget.

Kontraktet med det isländska förbundet sträcker sig fram till och med 2020, vilket innebär att vi kan få se ytterligare en svensk tränare i det isländska EM-båset.

Sofie Hansson

Av |2018-09-28T11:31:13+00:009 augusti, 2018|Landslag|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng