Uppdaterad 6 oktober, 2021

EUROPATIPSET 20/6

System: 96 & 864 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. Italien – Wales 1X2
2. Schweiz – Turkiet 1
3. Ukraina – Österrike X
4. Nordmak. – Nederl. X2
5. Ryssland – Danmark 2
6. Finland – Belgien X2
7. Tjeckien – England 2
8. Kroatien – Skottland 1X
9. Sverige – Polen 1
10. Slovakien – Spanien 2
11. Portugal – Frankrike 2
12. Tyskland – Ungern 1
13. Sundsvall – Västerås X2
Till Europatipset

Vi har hunnit fram till mästerskapets allra sista EM-tips som sig bör är kryddad med en fin jackpot på 5 miljoner kronor. Spänningen är stor på sina håll, så även i Superettan där det bjuds på en mysig toppfight från Medelpad. Lycka till!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Spanien

Spanien ska vara både två och tre nummer större än Slovakien som inte orkade hela vägen in i kaklet mot Sverige. Spansk seger i Sevilla!

💣 Skrällen! – Wales

Wales imponerade mot både Schweiz och Turkiet, mot ett förmodat roterande Italien kan Drakarna stå upp. Intressant knall!

1. Italien – Wales 2

Italien har sannerligen fått en strålande start på EM. Laget i azurblått toppar Grupp A på maximala sex poäng och 6-0 i målskillnad efter två 3-0-segrar mot Turkiet och Schweiz. Immobile har sett pigg längst upp på topp och bakåt har det sett väldigt stabilt ut. Att Chiellini dras med skadeproblem är dock ett stort minus inför dusten med Wales som kommer från en nyponfärsk 2-0-viktoria mot turkarna. Värdlaget i Rom kan mycket väl komma att vila ett par tongivande spelare då platsen i åttondelsfinalen redan är i hamn, vilket gör högersidan mäkta intressant i den eviga staden. In med alla tecken och heja på Drakarna!

2. Schweiz – Turkiet 1

Efter att ha blivit serverade dubbla torskmåltider och inte gjort ett enda mål framåt ska gruppjumbon Turkiet försöka rädda anseendet i Baku under söndagen. Turkarna är utan tvekan mästerskapets största besvikelse och ska Yilmaz och company ha någon chans att fälla Schweiz behöver de höja sig flera nivåer. Schweizarna åkte precis som Turkiet på en rejäl stjärnsmäll i Rom föregående runda, poängen mot Wales gör ändå att alplandet mest troligen tar sig vidare vid seger i den sista gruppspelsrundan. Känslan är att de motiverade chokladtillverkarna löser biffen – etta!

3. Ukraina – Österrike X

Intressant möte när Grupp C ska avgöras under måndagskvällen. Båda dessa kombattanter står på tre pinnar inför den sista omgången, således är det sannolikt att delad ära räcker för att avancera. Vid ett sådant utfall tar Ukraina sig vidare som grupptvåa medan Österrike får hoppas på att de hamnar bland de fyra bästa treorna. Krysset är i skrivande stund nere och slirar under två gånger pengarna och är således gångbart som singelstreck hela vägen upp till 50 procent. Vid gardering är ettan att föredra då Ukraina besitter en något bättre spets.

4. Nordmakedonien – Nederländerna 2

Nederländerna har inlett EM med dubbla triumfer mot Ukraina och Österrike och är redan klara gruppsegrare. Läge för Frank de Boer att lufta bänken när De Oranje möter Nordmakedionen som jagar nationens första EM-poäng. Två nederlag innebär att debutanterna inte kommer att ta sig till åttondelsfinal men tro inte att Goran Pandev och gänget kommer att ge sig för det. De Balkan-bördiga är giftiga i omställningarna och mot en förmodad svagare holländsk elva åker minst krysset in som back up till tvåan i Amsterdam.

5. Ryssland – Danmark 2

Ryssland lyckades slå tillbaka Finland och därmed på allvar ge sig in i striden om en biljett till åttondelsfinalerna. Trepoängaren var med det sagt inte helt rättvis då finländarna pressade tillbaka ryssarna i andra halvlek och vaskade fram flera fina chanser utan att näta. Danmark gjorde en formidabel första halvlek och var värda ett bättre öde mot Belgien senast, men föll offer för Kevin De Bruynes briljans. Tre pinnar hemma på Parken kan med det sagt räcka till avancemang för de röde och hvide. Tvåan ser ut att erbjuda fint streckvärde och då åker spikklubban fram.

6. Finland – Belgien 2

Nederlagstippade Finland har fortfarande en möjlighet att avancera – för att den blåvita drömmen ska förverkligas måste Kanerva och company troligen lösa minst en pinne mot världsettan Belgien i den sista omgången. Belgarna är redan klara för slutspel efter att ha inlett med två vinster. Det skulle därför knappast vara ögonbrynshöjande om förbundskapten Martínez väljer att avlasta flera stjärnspelare, däribland De Bruyne och Lukaku. Det öppnar upp dörren för Finland och eftersom delad ära gagnar bägge nationerna är rensarkrysset ett spännande komplement till favorittvåan. X2 i St. Petersburg.

7. Tjeckien – England 2

Tjeckien har överraskat i positiv bemärkelse och står på finfina fyra poäng inför den avslutande omgången. 2-0 mot Skottland följdes upp med delad ära mot Kroatien (1-1) efter att långskånken Patrick Schick dundrat in sitt tredje mål i turneringen via straff. En topp 2-placering är ändå inte i lås, men tjeckerna lär ändå ta sig in i playoff. England lyckades inte få hål på ett starkt skotskt försvar, men det finns gott om kvalitet hos Lejonen för att de ska klara av att handskas med Tjeckien på Wembley. Då tvåan streckas för högt lämpar sig krysset som stödhjul.

8. Kroatien – Skottland 2

Grupp D är ett getingbo inför den rafflande avgörande omgången. Dessa aktörer står båda på en poäng, en stor besvikelse för Kroatien som inte har kommit upp i förvånad nivå. Stjärnspelare som Modric och Rebic visade taskigt kroppsspråk mot Tjeckien senast och de vice världsmästarna bör passa sig för ett sammansvetsat Skottland. Kiltgubbarna kryssade mot England efter en perfekt genomförd batalj. Eftersom båda lagen måste gå för tre poäng utesluter jag krysset från ekvationen. Den lågt streckade tvåan ska med till varje pris och är en vettig spik på mindre bongar. Om pengarna räcker så säkra upp med ettan.

9. Sverige – Polen 1

Dags för Sverige att göra entré på EM-tipset och Blågult tävlar om gruppsegern efter skalpen mot Slovakien. Det svenska laget började i stiltje, men varvade upp i andra halvlek och kunde sedermera inkassera tre mycket viktiga poäng efter Emil Forsbergs avgörande från straffpunkten. Polen har inte haft sin bästa sommar, varken i förberedelserna innan EM eller under turneringen. De rödvita pirogerna föll tungt mot Slovakien i den första rundan och dras med tunga avbräck på spelare som Milik och Piatek. Sverige får bära favoritskapet, men på grund av den vänstervridna streckningen välkomnas garderingar på större lappar.

10. Slovakien – Spanien 2

Slovakien tystade tvivlarna genom att lägga vantarna på alla poäng mot Polen. Lagkapten Hamsik och hans slovaker inledde också piggt mot Sverige men orkade inte stå emot sista 45 minuterna. Med tre intjänade poäng behöver Stefan Tarkovic landslag troligen nypa en poäng i den spanska sommarhettan. Ett uppdrag jag tror blir övermäktigt för slovakerna som får gå på semester. Något annat än en spansk seger känns föga troligt. Bank!

11. Portugal – Frankrike X 

Innan Superettan rundar av kalaset stundar två kamper från ”dödens grupp”. Hög fotbollsunderhållning utlovas när Ronaldo ställs mot Mbappé på det gröna schackbrädet i Budapest. Frankrike är favoriter till att lyfta bucklan senare i juli och har kanske hela världens bästa offensiva spets i nämnda Mbappé, Griezmann och Benzema. Portugal kan kontra med en backlinje av högsta rang och då krysset troligen gagnar båda lagen skulle det inte förvåna om mötet i Ungern slutar med delad pott. X2 är ett alternativ som lämpar sig väl.

12. Tyskland – Ungern 1

Tyskland kammade noll mot Frankrike efter Mats Hummels mål i egen bur i omgång 1. Oavsett hur mötet med Portugal slutar kommer Jogi Löws stjärnfyllda landslag behöva poäng mot Ungern. Då denna dust spelas på tysk terräng ska inte ett gäng vingklippta soppvurmare ha en suck mot Die Mannschaft. Müller, Havertz, Gnabry och Kimmich är klass rakt igenom och kvartetten lär göra kaos med Ungern på Allianz Arena i München. Ettan spikas utan snack.

13. GIF Sundsvall – Västerås 2

GIF Sundsvall huserar i toppen av tabellen, men sett till de senaste insatserna skulle det inte förvåna om laget från Medelpad faller tillbaka vad det lider. GAIS var det bättre laget när senast här på NP3 Arena. Giffarnas 2-0-vinst var långt ifrån rättvis och bakom den svårstoppade anfallsduon Engblom och Hallenius finns flera frågetecken att räta ut. Västerås utgör i sina bästa stunder ett hot mot samtliga lag i serien och här undervärderas Gurkorna från Västmanland. Till rådande procent inleder jag från höger och garderar så långt kosingen räcker.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader

1. Italien – Wales 1×2
2. Schweiz – Turkiet 1
3. Ukraina – Österrike x
4. Nordmak. – Nederl. x2
5. Ryssland – Danmark 2
6. Finland – Belgien x2
7. Tjeckien – England x2
8. Kroatien – Skottland 2
9. Sverige – Polen 1
10. Slovakien – Spanien 2
11. Portugal – Frankrike x2
12. Tyskland – Ungern 1
13. Sundsvall – Västerås x2

864 rader
1. Italien – Wales 1×2
2. Schweiz – Turkiet 1
3. Ukraina – Österrike x
4. Nordmak. – Nederl. x2
5. Ryssland – Danmark 2
6. Finland – Belgien x2
7. Tjeckien – England x2
8. Kroatien – Skottland 12
9. Sverige – Polen 1×2
10. Slovakien – Spanien 2
11. Portugal – Frankrike x2
12. Tyskland – Ungern 1
13. Sundsvall – Västerås 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Europatipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.