Uppdaterad 23 juni, 2021

EUROPATIPSET 23/6

System: 96 & 864 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. Sverige – Polen 2
2. Slovakien – Spanien 2
3. Portugal – Frankrike X2
4. Tyskland – Ungern 1
5. Ljungskile – Tvååker X2
6. Torns – Assyriska IK 1X
7. Ecuador – Peru X
8. Brasilien – Colombia 1
9. Bodö/Glimt – Molde 1
10. Haugesund – Brann X2
11. Odds BK – Tromsö 1X2
12. Stabaek – Vålerengen 1X
13. Strömsg. – Sandefjord 1
Till Europatipset

EM-tipset återgår till Europatipset denna vecka då det strax vankas playoff-tider i Europamästerskapet. Fyra EM-fighter ska ändå synas och ackompanjeras av kamper från Copa América och skandinavisk ligafotboll. Kupongens finaste drag hämtas från norska Eliteserien som bistår med fem strider under torsdagen. Väl mött!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Spanien

Två poäng borde kanske ha varit sex sett till hur pass dominanta Spanien har varit, både mot Sverige och Polen. Matadorerna får retroaktiv utdelning mot ett svagt Slovakien. Tvåan är en bank i Sevilla!

💣 Skrällen! – Brann

Sett till de senaste tre matcherna har Brann spelat upp sig rejält och visst ska grabbarna från Bergen kunna lugga ett upphaussat Haugesund på poäng. X2 är en fräck lösning till fint värde.

1. Sverige – Polen 2

Dags för Sverige att avrunda gruppspelet innan Janne Anderssons manskap ska vidare in i åttondelsfinalen. Under onsdagskvällen ska det slås fast om Blågult slutar etta, tvåa eller trea i gruppen. Polen har inte haft sin bästa sommar, varken i förberedelserna innan EM eller under upptakten av gruppspelet. Poängen mot Spanien efter Lewandowskis kvittering gör ändå att de polska pirogerna kan lösa en playoff-biljett vid seger i St. Petersburg. Dessa aktörer ska hållas ungefär lika högt, men då både motivationen och spelvärdet talar för Polen är tvåan en tråkig, men klok spik att inleda Europatipset med.

2. Slovakien – Spanien 2

Slovakien tystade tvivlarna genom att lägga vantarna på alla poäng mot Polen. Lagkapten Hamsik och hans slovaker inledde också piggt mot Sverige men orkade inte stå emot sista 45 minuterna. Med tre intjänade poäng behöver Stefan Tarkovic landslag troligen nypa en poäng i den spanska sommarhettan. Ett uppdrag jag tror blir övermäktigt för slovakerna som får gå på semester. Något annat än en spansk seger känns föga troligt. Bank!

3. Portugal – Frankrike 2 Save

Innan Division 1 tar över kalaset stundar två kamper från ”dödens grupp”. Hög fotbollsunderhållning utlovas när Ronaldo ställs mot Mbappé på det gröna schackbrädet i Budapest. Frankrike är favoriter till att lyfta bucklan senare i juli och har kanske hela världens bästa offensiva spets i nämnda Mbappé, Griezmann och Benzema, även om trion inte kom till sin rätt mot Ungerns senast. Portugal såg inte inte ut som regerande Europamästare i 2-4-förlusten mot Tyskland, de ska vara mer än nöjda om fixar en pinne på Puskás Aréna. X2 är ett alternativ som lämpar sig väl.

4. Tyskland – Ungern 1

Tyskland kammade noll mot Frankrike efter Mats Hummels mål i egen bur i omgång 1. Jogi Löws stjärnfyllda landslag studsade sedan tillbaka med besked när de fällde krokben för Cristiano Ronaldos Portugal. 4-2 hemma i München var en uppvisning i offensiv briljans, men samtidigt såg det återigen oroligt ut i de bakre leden och inför mötet med Ungern är ankaret Mats Hummels tveksam till spel. De tillresta soppvurmarna får såklart svårt att stå upp i München, men krysset till omkring fem procent åker trots allt med på större system. Utångsetta.

5. Ljungskile – Tvååker 2

På klassiska Skarsjövallen stundar ett intressant toppmöte från Ettan Södra. Tvååker har visat upp en glödhet form under våren och sommaren men kommer närmast från två dåliga insatser. De löste förvisso tre pinnar mot Linköping, men föll sedan pladask mot Tobias Linderoths Skövde AIK. Ljungskile är i bättre form och trivs dessutom ypperligt på hemmamattan. Här blir med det sagt LSK alldeles för hårt streckade och det går knappast att blunda för värdet på högersidan i en förmodat jämn drabbning. Strecka från höger och fortsätt sedan så långt lädret räcker.

6. Torns IF – Assyriska IK 1

Vi håller oss kvar i samma serie, men byter Bohuslän mot Skåne där två stukade gäng strålar samman i Stångby, norr om Lund. Assyriska har blandat högt med lågt senaste tiden – poängplock och seger mot IFK Malmö respektive Lindome följdes upp med en likblek insats hemma mot dunderjumbon Linköping som lämnade Jönkan med samtliga poäng med sig i bagaget hem till Östergötland. Torns IF åkte i sin tur på en rejäl näsbränna i derbyt mot Lund, 1-7 (!) slutade den tillställningen. TIF är med det sagt ett bättre lag i grunden och med hänsyn till att gästerna inte har segrat på resande tass torde 1X räcka hela vägen.

7. Ecuador – Peru X

I Copa América stundar ett möte mellan två nationer som känner varandra väl. För drygt två veckor sedan möttes de i det sydamerikanska VM-kvalet, då drog Peru överraskande det längsta strået efter 2-1 i Quito. Lapadula och övriga peruaner lade dessutom Colombia på rygg nyligen och ska absolut inte räknas ut mot ett ostadigt Ecuador som blott fått med sig en poäng från de fyra senaste tävlingsmatcherna. Jämnt möte att vänta mellan två defensivt lagda lag medför till att krysset chansspikas i Brasilien.

8. Brasilien – Colombia 1

Värdnationen har inte gjort någon besviken så här långt och ser ut att dansa sig fram till en ny titel i Copa América. Neymar har nätat i brassarnas båda segermatcher, bara Pelé har därmed gjort fler mål än PSG-stjärnan i landslagströjan. Både Peru och Venezuela har varit munsbitar för Neymar och company som nu ställs mot ett på pappret skickligt Colombia. Kaffeodlarna har emellertid inte rosat marknaden i turneringen och det lär krävas något extra av spelare som Muriel och Zapata för att Colombia ska få med sig något från matchen i Rio. Spiketta, eller möjligen 1X om plånboken tillåter.

9. Bodö/Glimt – Molde 1

I vårt västra grannland smäller Aspmyra Stadion upp portarna för ett rungade toppmöte i det norska finrummet. Molde reser norrut med tre raka skalper innanför tröjan och tycks ha bestämt sig för att ge Bodö/Glimt en fight om mästartiteln denna säsong. I fjol flög de gulsvarta nordborna iväg med en jordskredsseger och starten på årets upplaga av Eliteserien lovar även den gott för Bodö. Värdarna har skrapat ihop 13 av 15 möjliga poäng på hemmaplan och är framförallt vassa i de offensiva leden där lirare som Solbakken, Botheim och Saltnes hade lekstuga med Strömsgodset senast det begav sig på Aspmyra. Molde saknar förstaslipsen Andreas Linde och lär stöta på patrull mot de regerande mästarna. Ettan spikas upp till 50 prollar.

10. Haugesund – Brann 2

Brann inledde säsongen med att gå på pumpen sex gånger i följd där spelmässigt hyggliga insatser varvades med rejäla bottennapp. Fyra inspelade poäng sista tre bataljerna hintar om att Rikard Norlings forna gäng från Bergen är på väg att ta sig upp från tillvaron nere i källaren. Haugesund är ett stabilt mittenlag som efter sex avverkade matcher skrapat ihop åtta poäng, varav sju på hemmabana. Det blåvita värdlaget har inte samma press på sina axlar som gästerna, men i grund och botten är det trots allt två jämna lag som ska mäta svärd i Rogaland. Den stenhårt streckade ettan slopas därför till förmån för X2.

11. Odds BK – Tromsö X

Tromsö har visat sig vara en svårslagen nykomling i Eliteserien, i synnerhet när det vankas spel på bortaplan. Gaute Helstrups manskap har på resande fot endast tagit stryk av Bodö/Glimt, sju inspelade poäng placerar dem på en finfin fjärdeplats i bortatabellen. Nigerianen Ebiye återfinns topp tio i skytteligan och den irrationella forwarden måste hemmahörande Odds BK hålla en extra öga på under torsdagskvällen. Odd har resultatraden 1-1-3 sista fem och är således inte i någon strålade form även om de är erkänt starka på Skagerak Arena. Jag köper dock inte rådande spelprocent i västerled – in med rubbet och jobba skräll!

12. Stabaek – Vålerengen X

Nästa anhalt stavas Nadderud Stadion som torsdagen till ära serverar ett pampigt Osloderby då den forna Landskrona BoIS-tränaren Janne Jönsson och hans Stabaek ställs mot Vålerengen. Gästerna, som går under smeknamnet “Bohemerna”, följde upp 1-1 mot Odd med att också dela på äran mot serieledande Bodö/Glimt. 1-1 har även varit ett gångbart resultat mellan dessa rivaler – sett till de fem senaste derbyna har inte mindre än tre duster slutat lika på ett. Merparten av tipparna väljer trots det att lägga orimligt många ägg i Vålerengens korg, vilket gör krysset mäkta intressant som utgång. Hela upp om finanserna tillåter.

13. Strömsgodset – Sandefjord 1

Det fortsätter att hagla in överstreckade favoriter i Eliteserien som tillhandahåller kungens sista tillställning. Inför mötet mellan Strömsgodset och Sandefjord råder det emellertid en del oklarheter om statusen hos gästerna då hela truppen försattes i karantän så sent som i tisdags. Återstår att se vilket lag Sandefjord mönstrar, men klart är att de beger sig till Drammen som underhuggare. Hemma på Marienlyst Stadion är Strömsgodset ett aktat lag och även fast ettan av allt att döma överstreckas tvekar jag inte på att använda mig av den berömda spikklubban. Godset vinner!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader
1. Sverige – Polen 2
2. Slovakien – Spanien 2
3. Portugal – Frankrike x2
4. Tyskland – Ungern 1
5. Ljungskile – Tvååker x2
6. Torns – Assyriska IK 1x
7. Ecuador – Peru x
8. Brasilien – Colombia 1
9. Bodö/Glimt – Molde 1
10. Haugesund – Brann x2
11. Odds BK – Tromsö 1×2
12. Stabaek – Vålerengen 1x
13. Strömsg. – Sandefjord 1

864 rader
1. Sverige – Polen 2
2. Slovakien – Spanien 2
3. Portugal – Frankrike x2
4. Tyskland – Ungern 1x
5. Ljungskile – Tvååker 1×2
6. Torns – Assyriska IK 1x
7. Ecuador – Peru x
8. Brasilien – Colombia 1x
9. Bodö/Glimt – Molde 1
10. Haugesund – Brann x2
11. Odds BK – Tromsö 1×2
12. Stabaek – Vålerengen 1×2
13. Strömsg. – Sandefjord 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Europatipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.