Uppdaterad 28 juni, 2022

Idag inleddes damernas U19 EM i Tjeckien, där Sverige är ett av de åtta deltagande nationerna. De svenska tjejerna var ett av de första lagen att ställa sig på planen och kunde få med sig en 2-0 seger i premiären mot Tyskland.

En halvtimme in i mötet kunde Sverige spräcka nollan genom Matilda Vinberg, eller Bea Sprung då det verkar vara delade meningar kring vem som egentligen lade den sista touchen på bollen.

För 2-0 målet som kom knappt tio minuter blev det dock tydligare att det var Vinberg som var sist på bollen, då hon hade klar väg fram till mål. I andra halvlek var Vinberg även nära att göra 3-0, men tyska målvakten Sophia Winkler kunde rädda skottet på nära håll.

Det tyska laget var dock inte helt utan chanser i matchen. I andra halvlek ökade laget takten och kämpade hårt för att få till en kvittering. Dryga timmen in i mötet tilldelades laget en straff där Mia Büchele gjorde en mycket bra spark. Dock var Idrissu Backmarks målvaktsspel ännu bättre.

På torsdag väntar nästa match för laget och då får man ta sig an England, som under dagen besegrade Norge med 4-1. Matchen kan alltså vara avgörande för lagets möjligheter att vinna gruppen. Därefter är det vila fram till söndag då man avrundar gruppen mot de norska tjejerna.

Sveriges startelva mot Tyskland

Serina Iddrisu Backmark – Hanna Wijk, Sofia Reidy, Elma Junttila Nelhage, Anna Sandberg – Matilda Vinberg, Sara Eriksson, Athinna Persson Lundgren, Evelina Duljan – Bea Sprung, Svea Rehnberg