Sveriges F19-landslag spelar inte U19-EM i sommar. Detta står klart efter att Blågult förlorade gruppfinalen mot Tyskland i EM-kvalets sista omgång.

Igår spelade Sverige F19 en ödesmatch mot Tyskland i kvalet mot F19-EM i sommar. Sverige behövde en seger för att nå Europamästerskapet men man stötte på ett tufft motstånd. Tyskland tog ledningen redan efter 90 sekunder och fem minuter senare tvingades Sverige till ett målvaktsbyte efter att Julia Cavander kolliderat med en tyska. Efter kvarten spelad kom 0-2 till Tyskland och innan halvtidspaus kom 0-3. Loppet var kört för Sverige, som ändå trodde på det i andra halvlek. Tyskland utökade dock till 0-4 i mitten på halvleken innan Bea Sprung kunde tröstmåla till 1-4 för att spika slutsiffrorna.

Noterbart är att F19-tjejerna saknade stjärnorna Victoria Svanström (bilden) samt Tuva Skoog på grund av sjukdom.

I och med förlusten blir det inget EM för Sverige, som slutar tvåa i kvalgruppen på fyra poäng. Tyskland vinner gruppen och går till EM i Litauen den 14-27 juli. Ungern slutade trea på tre poäng och Rumänien sist på en poäng.

Sverige – Tyskland, 1-4