Expekt

Ursprungligen skulle EM-sommaren 2021 inneburit ett mästerskap för de europeiska damlandslagen snarare än herrarna. Istället kommer turneringen äga rum nästa år och nu börjar UEFA sina förberedelser inför fotbollsfesten.

Bland annat har turneringens spelschema presenterats, där man kan se vilka matcher som kommer att spelas i de olika städerna. Sammanlagt är det tio arenor i nio olika städer som kommer att användas under turneringen, där de fyra grupperna håller till i två städer vardera. Öppningsmatchen kommer dock att äga rum på Old Trafford, där England med största sannolikhet blir ett av de deltagande lagen. Finalen spelas sedan på Wembley i London.

Grupp A spelar sina matcher på St Mary’s Stadium i Southampton och Community Stadium i Brighton & Hove.
Grupp B spelar sina matcher på Brentford Community Stadium i London och Stadium MK i Milton Keynes
Grupp C spelar sina matcher på Leigh Sports Village i Wigal & Leigh och Bramall Lane i Sheffield
Grupp D spelar sina matcher på Manchester City Academy i Manchester och New York Stadium i Rotherham

Här är datumen för samtliga matcher under fotbolls EM 2022:

Gruppspelsomgång 1: 6-10 juli 2022
Gruppspelsomgång 2: 11-14 juli 2022
Gruppspelsomgång 3: 15-18 juli 2022
Kvartsfinaler: 20-23 juli 2022
Semifinaler 26-27 juli 2022
EM-finalen: 31 juli 2022

Stora förhoppningar på publikrekord

UEFA har dessutom presenterat den första informationen kring biljettförsäljning till turneringen. Priserna för en biljett kommer att ligga mellan 5 och 50 pund, där över en halv miljon biljetter kommer kosta mindre än 25 pund. Dessutom kommer man att sälja speciella familjebiljetter som låter två vuxna och två barn se en match för bara ett par svenska hundralappar.

Förhoppningarna är att man minst en gång under turneringen ska kunna slå det innestående publikrekordet för en match under damernas EM. Idag är det 2013 års final på Friends Arena som innehar rekordet med 41 301 åskådare. I mitten av juli kommer det första biljettfönstret att öppnas.

Uppdaterad 30 september, 2021