Expekt

Det första hindret för lagen att ta sig igenom i EM-slutspelet är åttondelsfinalerna, där antalet lag ska halveras från 16 till 8. EM 2016 var den första upplagan av turneringen som inkluderade åttondelarna och vi har därför valt att titta tillbaka på hur det såg ut senast som dessa möten spelades.

Schweiz-Polen: 4-5 efter straffar

Polen tog ledningen i slutet av den första halvleken och i den 82:a minuten kunde Schweiz kvittera. Förlängningen som följde blev mållös och på straffar var det Granit Xhakas miss som avgjorde det hela. Polen satte alla sina skott och gick därmed vidare i turneringen.

Wales-Nordirland 1-0

Nordirländska Gareth McAuley satte bollen i eget mål i slutet av den andra halvleken, vilket tog Wales till kvartsfinal.

Kroatien-Portugal 0-1 efter förlängning

Matchen mellan Kroatien och Portugal var länge mållös och först i den 117:e minuten kunde Quaresma sätta den avgörande bollen. Portugal gick därmed vidare i turneringen och slutade som vi alla vet som europeiska mästare bara några dagar senare.

Frankrike-Irland 2-1

Redan i mötets andra minut tilldelades Irland en straff som förvärvades på bästa sätt. Inför hemmapubliken kom Frankrike igen i den andra halvleken och Griezmann blev här tvåmålsskytt och hjälte.

Tyskland-Slovakien 3-0

Tyskarna tog snabbt greppet om matchen och kunde kort innan paus utöka sin ledning Efter dryga timmen spelad sattes spiken i kistan när Draxler satte 3-0.

Ungern-Belgien 0-4

Den mest målrika av åttondelsfinalerna var mötet mellan Belgien och Ungern, där Belgien tog kommandot från start. I matchens slut utökades ledningen både två och tre gånger.

Italien-Spanien 2-0

De regerande mästarna Spanien hade favorittrycket på sig och lyckades inte hålla nerverna i schack. Istället fick de se sig utslagna redan i åttondelen, där Giorgio Chiellini inledde målskyttet för Italien. På tilläggstid kunde Pellé sätt slutresultatet.

England-Island 1-2

En av de mest minnesvärda mötena ifrån hela mästerskapet, där Island gjorde EM-debut. Rooney gav snabbt ledningen till England efter att man tilldelades en straff, men bara minuter senare kunde Island kvittera. Kolbeinn Sigþórsson blev sedan stor landshjälte när han satte 2-1 till laget.