Uppdaterad 4 juli, 2022

Under söndagskvällen avrundade det svenska F19-landslaget sitt EM-gruppspel med en match mot Norge. Trots att mötet slutade i förlust kan laget nu göra sig redo för vidarespel i turneringen.

Matchens enda mål kom i den 77:e minuten då Oda Mathilde Johansen lyckades få in bollen i mål i samband med en hörna. Bollen gick rakt upp i krysset och var otagbart för Elvira Björklund i det svenska målet. Turligt nog blev förlusten inte större än så och laget är nu redo för nya utmaningar.

– Man får bara skaka av sig den här lilla besvikelsen och fatta hur stort det är att vi har tagit oss till semifinal, säger förbundskaptenen Caroline Sjöblom på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Turneringens två semifinaler äger rum på onsdag och här ställs Sverige mot Spanien, ett lag som fick med sig två segrar (3-1 mot Italien och 5-0 mot Tjeckien) samt ett 1-1 möte med Frankrike under gruppspelet. Avspark i mötet sker klockan 15:00 svensk tid och vid 17:30 avgörs den andra kampen mellan Norge och Frankrike.

Senast som laget deltog i turneringen var 2015 och även den gången lyckades man avancera till semifinal som grupptvåa. Där slog laget ut Tyskland på straffar, vilket följdes av en ny seger i finalen mot just Spanien.

Så slutade grupperna i F19 EM 2022

Grupp A
1. Spanien, 7 poäng
2. Frankrike, 5 poäng
3. Italien, 4 poäng
4. Tjeckien, 0 poäng

Grupp B
1. Norge, 6 poäng*
2. Sverige, 6 poäng*
3. Tyskland, 3 poäng*
4. England, 3 poäng*

*Inbördes möten gör att Norge hamnar över Sverige, samt att Tyskland hamnar över England