Det blir inget F19-EM för det svenska F19-landslaget i sommar. Platsen från kvalgruppen går till Island, detta efter att Island segrade mot Sverige med 2-1 med det avgörande målet på tilläggstid.

EM-drömmen kraschade för Sverige under lördagen. EM-kvalgruppspelet avgjordes på ett snöpligt sätt när Sverige tog sig an Island i sin andra kvalmatch i EM-kval 2. Island tog ledningen efter åtta minuter och behöll ledningen till 0-1 i paus. Sju minuter in i andra halvlek kvitterade dock Sverige genom den snabba och ettriga Matilda Nildén.

Blågult såg länge ut att hålla kontroll på 1-1, vilket hade varit ett okej resultat, men fick istället se EM-drömmen gå i kras i matchminut 92 när den nyligen inbytte Sigríður Theódóra Guðmundsdóttir stod för ett drömmål för Island när hon skickade in slutresultatet till 1-2 och även en EM-biljett till Island.

Island har alltså säkrat en plats i F19-EM efter två spelade omgångar (en återstår). Ukraina är nedflyttade från A-divisionen i kvalet medan Sverige och Danmark möts på tisdag i kampen om andraplatsen i kvalgruppen.