Expekt

Fotboll är en sport som verkligen engagerar och på en mängd olika sätt försöker fansen vara delaktiga i det som sker för sitt lag. Idag finns det spel där man kan få vara en del utav laget på riktigt och till och med ha möjligheten att tjäna pengar på det hela. Fantasy sport är en speltyp som växt väldigt mycket under de senaste åren och låter dig skapa ditt egna lag utav riktiga spelare och hoppas på att ditt blir det starkaste. Det hela avgörs utav de faktiska prestationer som spelarna du valt ut gör på planen.

Kom igång med fantasy fotboll
Det första du behöver göra när du ska börja spela fantasy fotboll är att registrera ett konto. Detta kan man göra hos flera olika aktörer och hänger delvis ihop med om du enbart vill spela för nöjets skull, eller med chansen att vinna riktiga pengar på det hela. Allt fler spelbolag börjar plocka in fantasy sport utav olika slag i sina spelutbud och därmed finns spelen idag hos flera större och välkända aktörer.

>>Spela fantasy fotboll hos Unibet<<

En del stora fotbollsligor erbjuder även fantasy spel på sina egna hemsidor, där fans kan tävla mot varandra helt och hållet för nöjets skull. I England är sporten stor och här kan man bland annat spela via Premier Leagues hemsida, vilket lockar fans ifrån hela världen att delta och skapa lag med sina idoler.

När ditt konto är skapat gäller det sedan att skapa det lag som du vill delta med i spelet. Här brukar det finnas riktlinjer för vilka spelare du får välja och även en budget som inte får överstigas när du ska köpa in spelare till ditt lag. Precis som i verkligheten har alla spelare ett pris, där de största stjärnorna kan kosta betydligt mer än andra. På så sätt har man inte möjligheten att bygga ett lag helt och hållet med storstjärnor. Dessutom måste du tänka på att fylla upp alla placeringar på plan och därmed välja ut ett visst antal backar, mittfältare och forwards samt en målvakt.

När laget är skapat brukar man kunna göra ändringar i sin laguppställning fram tills att matchen startar, så att man inte råkar ha med spelare som utav någon anledning inte kommer att delta.

Följ matchen och samla poäng
Det spännande med fantasy fotboll är att resultatet för hur det går för ditt lag beror helt och hållet på hur spelarna som du valt ut spelar på planen i verkligheten. För varje mål, assist eller annan positiv sak som dessa gör på plan, samlar ditt lag på sig poäng som slutligen avgör hur bra ditt lag spelat jämfört med andra fantasy-lag. Om den klubb som du valt att bygga ditt lag med vinner sin match kan hela laget bli tilldelat poäng oavsett hur det gått för de enskilda spelarna.

Hur många poäng man får och för vilka olika händelser skiljer sig åt mellan olika spelsidor. I vissa fall kan man även få avdrag på poängen om spelarna till exempel gör självmål eller får ett gult kort. För en och samma match kan det finnas hundratals skapade lag, där det blir den rätta kombinationen utav spelare som tar hem flest poäng och därmed vinner.