Expekt

Janne Andersson presenterade igår sin trupp på 26 spelare som ska vara med i sommarens EM. Men innan dess ska Sverige spela två landskamper. En av dessa är mot Finland den 29 maj. Idag presenterade den finska förbundskaptenen truppen till den matchen. Men den slutgiltiga truppen behöver inte spikas förens den 1 juni och det återstår att se om den finska förbundskaptenen Markku Kanerva kommer göra några ändringar i sin trupp efter Sverige matchen. 

En spelare som missar matchen och inte finns med i den finska truppen mot Sverige är försvaren Joona Toivio, detta då 29 maj inte är en officiellt landkampsdatum som behöver inte hans klubblag BK Häcken släppa iväg honom. Förklaringen till att de inte väljer att släppa iväg honom till matchen är för att BK Häcken den 30 maj ska spela cupfinal mot Hammarby.

I den 26-mannatrupp som Markku Kanerva presenterade fanns det dock andra allsvenska spelare med. Elfsborg Leo Väisänen och Djurgårdens Rasmus Schüller finns med i truppen. AIK:s Saku Ylätupa fick dock inte plats i Markku Kanervas trupp.

FC Lahtis Jasin Assehnoun gör även debut i A-landslaget då han för första gången blivit uttagen i landslaget.

Den stora snackisen inför Finlands uttagning har annars varit hur det är kring storstjärnan Teemu Pukkis vrist och såhär sa Markku Kanerva till svenska yle om Pukki;

– Vi får se hur läget och tidtabellen är med Teemu när han kommer. Vi tar inga risker och följer schemat som den medicinska personalen gett. Vi litar på att han kommer bli hundraprocentig, och en liten paus kan ju också göra gott.

Efter träningsmatchen mot Sverige så spelar Finland ett genrep mot Estland hemma i Helsingborg den 4 juni innan Danmark väntar i EM-premiären i Köpenhamn den 12 juni.

Finlands trupp till matchen mot Sverige

Målvakter

Lukas Hradecky, Bayer Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers

Backar

Juhani Ojala, Vejle
Leo Väisänen, Elfsborg
Sauli Väisänen, Chievo
Paulus Arajuuri, Pafos
Daniel O’Shaugnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, Genk
Nicholas Hämäläinen, Queens PR
Nikolai Alho, MTK Budapest

Mittfältare och anfallare

Pyry Soiri, Esbjerg
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Joni Kauko, Esbjerg
Onni Valakari, Pafos
Rasmus Schüller, Djurgården
Thomas Lam, Zwolle
Tim Sparv, Larissa
Fredrik Jensen, Augsburg
Joel Pohjanpalo, Union Berlin
Lassi Lappalainen, Montréal
Marcus Forss, Brentford
Jasin Assehnoun, Lahti
Teemu Pukki, Norwich

Uppdaterad 6 oktober, 2021