Foto: Bildbyrån

Den sista kvalrundan till EM 2020 startade under Torsdagskvällen och flera nationer kan redan nu fira att de är klara för EM 2020. 

Belgien, Italien, Ryssland, Polen, Ukraina och Spanien var redan innan den här kvalrundan klara för EM nästa sommar, under torsdagskvällen fick de sällskap av ytterligare fyra nationer.

I grupp H möttes Turkiet och Island där behövde Turkiet få minst 1 poäng för att bli helt klara för EM, detta var något laget lyckades med då matchen slutade 0-0 och Turkiet kan därmed börja ställa om för EM nästa sommar. Motståndarna Island får ladda om då nationen missade att kvalificera sig för EM direkt via gruppen och får rikta in sig på att försöka nå EM via räddningsplankan Nations League. De kvalspelet kommer att spelas i vår. Frankrike var den andra nationen som under torsdagen blev klara för EM från grupp H. Laget vann hemma mot Moldavien och blev därmed ytterligare en nation att vara klara för EM spel nästa år. Grupp H är nu helt avgjord inför sista spelomgången och matcherna kommer inte ha någon betydelse för utgången i gruppen.

I grupp A var det England som gjorde processen kort hemma mot Montenegro. England vann matchen med hela 7-0 och i och med segern säkrade man en EM plats. England får sällskap av Tjeckien till EM från grupp A. Tjeckien behövde vinna hemma mot Kosovo för att vara helt klara för EM och det såg länge svajigt ut för Tjeckien. Kosovo tog ledningen med 1-0 efter 50 minuter, men Tjeckien kunde komma tillbaka och både kvittera och sedan avgöra matchen till 2-1 och därmed kunde EM platsen firas.

Nationerna som är klara för EM 2020
Belgien 
ItalienKommer spela i grupp A som värdnation
RysslandKommer spela i grupp B som värdnation
Polen 
Ukraina
SpanienKommer spela i grupp E som värdnation
Turkiet 
Frankrike
EnglandKommer spela i grupp D som värdnation
Tjeckien 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 15 september, 2021