Foton: Bildbyrån

På grund av nya karantänregler i Storbritannien får det svenska landslaget klara sig utan fem spelare i träningsmatchen mot Danmark. Även förbundskaptenen Janne Andersson missar matchen då han är isolerad efter att en familjemedlem testats positivt för covid-19

De nya karantänreglerna i Storbritannien som innebär att personer som besöker Danmark måste sitta i karantän i fem dagar gör att klubbarna i Storbritannien inte släpper sina spelare till matchen. För svenska landslaget betyder detta att Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen, Filip Helander, Emil Kraft och Ken Sema alla missar mötet mot Danmark.

Alla spelare kommer dock vara tillgängliga till Sveriges två avslutande Nations League matcher mot Kroatien och Frankrike.

Svenska landslaget har i dessa fem spelares frånvaro valt att kalla in flertalet spelare till truppen som kommer att vara med i matchen mot Danmark istället. Spelarna de handlar om är;

Jacob Rinne, målvakt, Ålborg
Joel Andersson, högerback, FC Midtjylland
Oscar Hiljemark, mittfältare, Ålborg

Förbundskaptenen Janne Andersson kommer inte heller att vara på plats i Köpenhamn och leda det svenska landslaget. Detta på grund av att Andersson sitter i karantän efter att en familjemedlem testats positivt för covid-19.

Även Danmark drabbas av de nya restriktionerna i Storbritannien då hela sju spelare hemmahörande i klubbar i Storbritannien var uttagna i förbundskaptenen Kasper Hjulmands trupp. Dessa spelare tvingas också avstå matchen mot Sverige.

Uppdaterad 6 oktober, 2021