Foto: Bildbyrån

Sveriges förbundskapten Janne Andersson tränar landslaget fram till och med Europamästerskapet 2024 i Tyskland, enligt SvFF.

Tidigare hade Janne Andersson ett avtal som förbundskapten som sträckte sig till efter EM 2020.
Nu har han alltså förlängt. Något som glädjer båda parter.

– Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb och det menar jag verkligen. När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig. Jag och staben runt mig har hela tiden fått mycket bra stöd och förutsättningar från förbundet. Jag ser framemot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an de häftiga utmaningar som ligger framför oss, säger Janne Andersson till SvFF:s hemsida.

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand fyller i:

– Det känns mycket bra att vi har förlängt kontraktet med Janne Andersson. De framgångar och resultat som Janne och hans stab har uppnått talar för sig själv. Janne har också ett ledarskap som passar bra in oss hos på SvFF. Vi strävar alltid efter kontinuitet och tror att den långsiktighet och stabilitet vi nu får kommer vara bra för vår landslagsverksamhet, säger han.

Janne Andersson ska, förutom att leda Sverige i ett potentiellt EM 2024, även leda Sverige i kvalmatcher dit och i VM i Qatar 2022.