Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Uefa

Det blev tyvärr en förlust i svenska landslagets första match för året. Mötet med Finland resulterade endast i en boll i mål som sköts in av finska Eero Markkanen efter 22 minuter spelade. I den första halvleken visade det svenska laget inte upp någon ordentlig fart och trots att man i andra halvlek kunde visa upp sig något mer, räckte det inte till.

– Vi har väldigt många nya spelare och lite yngre spelare medan Finland har ett ganska färdigt lag på plan. Det syns ganska tydligt. Det är många hos oss som jag upplever var nervösa och lite försiktiga. Vi tappade boll väldigt enkelt och det blev en match på finnarnas villkor, lyder Janne Anderssons analys på svenskfotboll.se efter matchen.

Skada tvingar debutanten att lämna

Två av truppens debutanter, Simob Tibbling och Jonathan Augustinsson, skadade sig under matchen och fick därmed bryta sitt spel. För Augustinssons del handlade det enligt Fotbollskanalen om kramp i vaden, men för Tibbling tvingar en stukning i foten honom nu att lämna landslagslägret. Detta meddelade Svenska Fotbollsförbudet på sin hemsida under tisdagskvällen.

På fredag spelar laget sin andra match under lägret, då med det isländska landslaget som motstånd.