Den 14 juni till 14 juli 2024 ska fotbolls-EM för herrar spelas i Tyskland. Nu har UEFA släppt lite information om biljetter till mästerskapet där man kan ansöka om biljetter redan från 3 oktober.

Det kan bli ett fartfyllt Europamästerskap i Tyskland år 2024. För oss svenskar, som med stor sannolikhet inte får se herrlandslaget spela ett mästerskap, så kan det ändå vara häftigt att få bevittna några av världens bästa spelare inta de stora och mäktiga arenorna i en av Europas stormakter. Med start den 14 juni och avslut den 14 juli kan det bli en tidig och enkel sommarsemester till Tyskland för bra fotboll.

UEFA har sedan den 3 oktober öppnat möjligheten för att ansöka om EM-biljetter. Man släpper 1,2 miljoner biljetter som det endast går att ansöka om i nuläget. Om fler än 1,2 miljoner ska brottas om biljetterna så kommer samtliga biljetter att lottas ut till de som ansökt (se mer info nedan). Det ska enligt UEFA inte spela någon roll när man ansökt om att få köpa biljetter utan alla ska ha samma chans till att vinna. I ett senare skede, efter EM-lottningen den 2 december, kommer UEFA släppa fler biljetter till de nationer som avancerat till Europamästerskapet, och de får i sin tur sälja biljetter till berörda fans. Det kommer sedan finnas möjlighet att hitta biljetter på EURO2024.com/tickets som är den officiella sajten för att köpa biljetter.

Viktiga datum

3 oktober till 26 oktober 2023:
Under denna period kan du ANSÖKA om biljetter till EM. 1,2 miljoner biljetter släpps och delas ut via lottning där man sedan får köpa de biljetter som man tilldelats. Man kan ansöka om max fyra biljetter per ansökning. Du garanteras ingen biljett vid ansökan utan du garanteras bli med i lottningen för att kunna få köpa biljetter. Det spelar ingen roll om ansökan kommer in den 26 oktober, din ansökan är lika mycket värd i lottningen. Ansök via EURO2024.com/tickets för att få möjligheten till en EM-biljett.

2 december 2023:
Lottningen till EM genomförs. Efter detta kommer UEFA att dela ut en miljon biljetter till de förbund som kvalificerat sig för EM och därefter får de via sina fotbollförbund sälja vidare fler biljetter. De kommer dessutom avvara en drös biljetter till mars 2024 då fler länder, via EM-playoff, ska kvalificera sig för mästerskapet.

Priser

Priserna kan skifta längre fram i biljettsökandet, och detta ansvarar inte EM-fotboll.se för. Priserna nedan är de officiella från oktober månad.

Gruppspel:
30 Euro till 200 Euro.

Åttondelsfinaler:
50 Euro till 250 Euro.

Kvartsfinaler:
60 Euro till 300 Euro.

Semifinaler:
80 Euro till 600 Euro.

Final:
95 Euro till 1000 Euro.

Uppdaterad 9 oktober, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play