Expekt

Vem är favorit till att vinna skytteligan i fotbolls-EM 2024? Marcus Birro vet vem, och tror på stjärnglans på tronen av målgörare i sommar. Se favoriterna till skytteligasegern nedan samt Marcus Birros tips.

I ett samarbete mellan Nya Expekt och EM-fotboll.se har Marcus Birro, författare, poddare och tidigare krönikör, gett sina tips inför fotbolls-EM 2024. Idag tar vi en titt på Birros bet på skytteligavinnaren i EM, där han tror på att favoriten Kylian Mbappé kan ta hem titeln.

– Mbappé ligger väl i 0.1 i odds eller något… Men jag tror ändå att det blir Mbappé, även om det är ett tråkigt svar. Men jag tror det. Lite med tanke på hur förra VM slutade, med finalen och allt det där. Det finns ändå en revanschlusta, och Frankrike kommer att gå långt, säger Birro om valet av Kylian Mbappé och reagerar när han får höra oddset 5.50 gånger pengarna:

– Det var lite högre än jag trodde faktiskt.

Utmanarna till Kylian Mbappé, om man får tro experterna hos Expekt, är Harry Kane i första hand på 6.50 gånger insatsen. Sedan finns det några som jagar bakom, inte minst Alvaro Morata, Cristiano Ronaldo och Romelu Lukaku bland fler.

– Jag tror inte så mycket på Kane. Han är jättebra, men det är en mycket mer statisk anfallare, som det går att försvara sig mot om du har toppförsvarare. Att försvara sig mot Mbappé är något helt annat. Han behöver också bevisa för världen att vinna något, och göra något riktigt bra. Så jag tror mer på honom än på Harry Kane, säger Marcus Birro om att inte välja Kane som bästa målgörare i EM.

Notera att oddsen är anno 16 juni 2024. Oddsen kan förändras, detta hittar du bäst via Nya Expekt under turneringens gång. Om du exempelvis vill vänta en omgång innan du lägger ditt spel så går det lika bra, även om oddsen lär vara förändrade.

Favoriter att vinna skytteligan EM 2024

Spelare

Expekt LeoVegas
H.Kane(Eng)
Olmo (Spa)
C. Gakpo (Ned)
Mikautadze(Geo)
J. Musiala (Tys)
I. Schranz (Svk)
Bellingham(Eng)
F. Ruiz (Spa)
Morata (Spa)
B. Saka (Eng)
Yamal (Spa)

Mbappé vinner skytteligan

Alla speltips på EM-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Expekt
  • Upp till 1 500 kronor i matchat gratisspel

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

Uppdaterad 16 juni, 2024