Expekt

Fan Zone i Berlin utrymdes under fredagskvällen, efter att ett misstänkt föremål hittades på området i den tyska huvudstaden. Efter en närmare titt avfärdade dock den tyska polisen situationen, då föremålet var ofarligt.

Säkerheten i Tyskland är stor då fotbolls-EM 2024 startar idag. I huvudstaden Berlin har tyska och internationella fans laddat upp inför Tysklands EM-premiär ikväll mot Skottland i München. När fans laddade upp i fan zone i Berlin så tvingades man utrymma. En väska såg suspekt ut och den tyska polisen utrymde området, vilket skapade oro. Men senare under kvällen, runt 18:30, meddelade Berlin-polisen att det rörde sig om en väska som var ofarlig.

Avspärrningarna hävdes i och med bekräftandet av den ofarliga väskan och supportrar kunde fullfölja sin uppladdning inför EM-premiären 2024. Enligt tyska tidningen Bild kom kriminaltekniker och bombhundar till platsen.

Sedan tidigare har de tyska myndigheterna uttryckt oro för säkerheten under EM på grund av de pågående konflikterna i Europa och runt om i världen.

Uppdaterad 14 juni, 2024