Bet365

Uppdaterad 8 oktober, 2021

Det blir Spanien och Frankrike i finalen av Nations League. Detta står klart efter att Frankrike besegrade Belgien i Turin med 3-2 efter en magnifik vändning.

Under torsdagskvällen spelades det semifinal i Nations League när stornationerna inom världsfotbollen, Belgien och Frankrike ställdes mot varandra.

Matchen var på förhand oviss och skulle växla ut till något alldeles extra. Den högintensiva matchen fick se sitt första mål i den 37:e matchminuten. Då vek Belgiens Yannick Carrasco in från vänster och placerade vackert in 1-0 vid den första stolpen.

Tre minuter senare så var det dags för Belgien igen. Storstjärnan Romelu Lukaku tog sig loss från sin mittback och dunkade sedermera upp bollen i nättaket till 2-0, som stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken fortsatte i det höga tempot med chanser åt båda håll, vilket till slut skulle gynna Frankrike. Efter 62 spelade minuter fick Karim Benzema fast bollen i straffområdet och kunde tråckla in reduceringen för sitt land. Men Frankrike var inte klara där. Bara ett par minuter efter reduceringsmålet så fälldes Antoine Griezmann i Belgiens straffområde och efter närmare granskning så pekade domaren på straffpunkten. Fram från elva meter steg Kylian Mbappé som på ett säkert sätt satte 2-2 för Frankrike, på straff.

Efter kvitteringsmålet så fortsatte målchanserna att komma från båda håll. I den 87:e minuten så såg det också ut att vara avgjort. Romelu Lukaku stänkte in bollen för sitt Belgien och belgarna fick fira, men förgäves, då målet dömdes bort som offside.

Istället så kom det riktiga avgörandet bara tre minuter senare. Men denna gång inte från Belgiens sida utan från Frankrikes. Högerbacken Benjamin Pavard slog inlägget som till slut fångades upp av vänsterbacken Theo Hernandez. Milan-försvararen peggade i sin tur upp bollen och smällde dit den i bortre gaveln. 3-2 till Frankrike efter 90 spelade minuter och en makalös vändning var fullbordad.

Belgien hann aldrig med någon kvittering och fick till slut se sig besegrade. Frankrike går, i och med segern till 3-2, till final i Nations League. Där väntar nu Spanien den 10 oktober. Belgien i sin tur ska spela om bronspengen i turneringen, även det på söndag.

Finalen och bronsmatchen i Nations League

Söndagen den 10 oktober:

Belgien – Italien, 15:00 (Match om tredjepris)

Frankrike – Spanien, 20:45 (Final)