Frankrike är klara för EM-semifinal. Detta efter att Eve Perisset satte ett straffmål till 1-0 i förlängningen mot Nederländerna.

Igår blev den först av två semifinaler under EM 2022 klara när Sverige besegrade Belgien med 1-0. Den svenska segern gjorde att Blågult ställs mot värdnationen England i semifinal på tisdag.

Tyskland har väntat på sitt semifinalmotstånd sedan i torsdags efter segern mot Österrike. Och nu har tyskorna fått sin motståndare. Efter en lång och jämn match i Rotherham så är Frankrike klara för semifinal i EM.

Frankrike ställdes mot Nederländerna i sin kvartsfinal och tog taktpinnen i ett tidigt skede. Nederländerna, med Vivianne Miedema tillbaka i startelvan, fick se fransyskorna skapa många chanser i första halvlek utan framgång. I den andra halvleken kom Nederländerna upp i nivå och satte hårt mot hårt mot förhandsfavoriten Frankrike och matchen jämnade ut sig något. Efter 90 minuter med flera lägen, de flesta till Frankrikes fördel, så slutade kvartsfinalen 0-0 under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning där både Frankrike och Nederländerna stod med en nolla vid måltavlan.

Men i den 102:a matchminuten kom avgörandet. Efter att Frankrike fått straff med tolv minuter in i förlängningen så kunde Eve Perisset sätta dit 1-0 för fransyskorna. Nederländerna kom aldrig till någon kvittering i kvartsfinalen trots idel försök i den andra förlängningskvarten. Frankrike kunde istället glädja sig åt en semifinalplats i EM med en seger till 1-0, där Tyskland nu väntar.

Tyskland och Frankrike möts i EM-semifinal den 27 juli i Milton Keynes. Matchen startar 21:00.

Uppdaterad 24 juli, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play