Expekt

Frankrike besegrade Spanien i finalen av Nations League med 2-1. Kylian Mbappé blev ännu en gång stor hjälte för fransmännen med sitt sena ledningsmål.

Under söndagskvällen så spelades finalen i Nations League där Spanien och Frankrike ställdes mot varandra i en tuff batalj. Båda länderna kom från segrar i semifinalerna där Spanien besegrade Italien och Frankrike besegrade Belgien.

Finalen spelades på San Siro i Milano där båda lagen kom ut och kände på varandra i den första halvleken, som blev mållös. I andra halvlek så smällde det dock till flera gånger om.

Drygt 20 minuter in i den andra halvleken så kom ledningsmålet, och det kom från Spanien. Efter att Frankrike träffat ribban i anfallet dessförinnan så kunde Real Sociedads Mikel Oyarzabal istället sätta dit 1-0 för Spanien med ett fint vänster-avslut.

Men den spanska glädjen skulle bli kortvarig. Bara minuten efter Spaniens målfirande så kvitterade Frankrike. Kylian Mbappé lade ut bollen till Karim Benzema, som i sin tur klev in från vänster och borrade in 1-1 i det bortre krysset. Målet liknade i mångt och mycket det mål Alexander Isak gjorde mot Kosovo i lördags.

Det snabba kvitteringsmålet gav Frankrike fart under fötterna. Och med tio minuter kvar av ordinarie matchtid kom också avgörandet. Theo Hernandez slog en djupledsboll till Kylian Mbappé. PSG-anfallaren fintade ner Unai Simon i det spanska målet och rullade enkelt in 2-1 till Frankrike.

Målet från Mbappé blev matchavgörande och därmed avgörande för hela turneringen. Frankrike är mästare i Nations League 2020/21. Spanien får alltså andraplatsen medan Italien vann mot Belgien med 2-1 och kniper därmed tredjeplatsen i turneringen.

Uppdaterad 11 oktober, 2021