Det är inte bara U21-laget som kommer att få möta på franskt motstånd till hösten. Uppgifter har nämligen kommit om att det svenska landslaget kommer spela en landskamp mot Frankrike den 18 november – tre dagar efter att Sverige möter Montenegro på bortaplan i EM-kvalet.

När laget letade efter ett lämpligt lag att möta i en landskamp innan de far tillbaka till Sverige så föll lotten ganska så naturligt på Frankrike, som inte behöver kvala till sig en EM-plats.
– Vi ville ha ett motstånd av högsta kvalitet. Frankrike är definitivt det och när det visade sig att de var intresserade av att möta oss så var det inget att tveka om, säger landslagschefen Lars Richt till Svenskfotboll.se.

Frankrike spelar under kvalperioden träningsmatcher mot lagen i kvalgrupp I för att värma upp inför mästerskapet. Hittills har man fått med sig en vinst och ett oavgjort resultat ur matcherna, som inte påverkar de kvalande lagens placeringar. Arenan som kommer att hålla plats för mötet med Sverige blir Stade Vélodrome i Marseille.

Historiskt sett har det gått bättre för Frankrike i mötena mellan lagen. Frankrike har vunnit 8 av 18 möten, medan Sverige endast segrat i 5. Senast lagen möttes var under förra Europamästerskapet där Sverige vann med 2-0 i gruppspelet.

Uppdaterad 16 september, 2014


Borussia Dortmund - Real Madrid