Foto: BildbyrÄn

Idag och imorgon kommer de svenska futsaldamerna att ta emot det italienska landslaget för dubbla landskamper i Vetlanda. Senast laget samlades var i februari och dÄ blev det sÄvÀl en seger som en förlust mot det tjeckiska laget. I de stundande matcherna hoppas man pÄ ett mer samspelat lag pÄ planen.

– Jag vill se spelglĂ€dje och att vi dikterar matchtempot. Det vi gjorde bra i EM-kvalet i höstas var att vi fick motstĂ„ndarna att spela efter vĂ„rt spel. Spelarna har tagit kliv under det senaste Ă„ret och om vi kan fortsĂ€tta pĂ„ den banan ser det positivt ut, sĂ€ger förbundskaptenen Muffe Bajraktarevic till svenskfotboll.se.

Sedan truppen till samlingen presenterades har Louise Schillgard och Hanna Österberg utgĂ„tt. De ersĂ€tts nu istĂ€llet av Amanda Olofsson och Sandra De Brun Kenk.

HÀr Àr den aktuella truppen inför matcherna

MĂ„lvakter
Amanda Olsson, Hilma Lundqvist och Josefin MĂ„nsson
Utespelare
Madeleine Stegius, Daniella Chamoun, Nazanin Vaseghpanah, Susan Varli, Diala Elia, Amalia Arvidsson, Frida Lundblad, Isabel Maria Aguilar, Linnéa Kogsta, Nanna Jansson, Sandra Bagger, Mathilda Eljas, My Olofsson Hjelm, Amanda Olofsson och Sandra De Brun Kenk.

Matcherna mot Italien Àr de första som man spelar mot laget, som precis som Sverige missade det europeiska mÀsterskapet tidigare i Är. Med sin rank som det sjunde bÀsta laget i Europa klev man in i kvalets andra del, dÀr man fick se sig utslagna av Spanien som senare tog hem hela turneringen.

Dagens match börjar klockan 19:00 och gÄr dÄ att se i C More. Samma tid och sÀndningsplats gÀller för morgondagens möte.

Artikeln Àr skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@em-fotboll.se

>> LÀs mer om mig hÀr