Unibet

Uppdaterad 2 april, 2019

Foto: Bildbyrån

Idag och imorgon kommer de svenska futsaldamerna att ta emot det italienska landslaget för dubbla landskamper i Vetlanda. Senast laget samlades var i februari och då blev det såväl en seger som en förlust mot det tjeckiska laget. I de stundande matcherna hoppas man på ett mer samspelat lag på planen.

– Jag vill se spelglädje och att vi dikterar matchtempot. Det vi gjorde bra i EM-kvalet i höstas var att vi fick motståndarna att spela efter vårt spel. Spelarna har tagit kliv under det senaste året och om vi kan fortsätta på den banan ser det positivt ut, säger förbundskaptenen Muffe Bajraktarevic till svenskfotboll.se.

Sedan truppen till samlingen presenterades har Louise Schillgard och Hanna Österberg utgått. De ersätts nu istället av Amanda Olofsson och Sandra De Brun Kenk.

Här är den aktuella truppen inför matcherna

Målvakter
Amanda Olsson, Hilma Lundqvist och Josefin Månsson
Utespelare
Madeleine Stegius, Daniella Chamoun, Nazanin Vaseghpanah, Susan Varli, Diala Elia, Amalia Arvidsson, Frida Lundblad, Isabel Maria Aguilar, Linnéa Kogsta, Nanna Jansson, Sandra Bagger, Mathilda Eljas, My Olofsson Hjelm, Amanda Olofsson och Sandra De Brun Kenk.

Matcherna mot Italien är de första som man spelar mot laget, som precis som Sverige missade det europeiska mästerskapet tidigare i år. Med sin rank som det sjunde bästa laget i Europa klev man in i kvalets andra del, där man fick se sig utslagna av Spanien som senare tog hem hela turneringen.

Dagens match börjar klockan 19:00 och går då att se i C More. Samma tid och sändningsplats gäller för morgondagens möte.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@em-fotboll.se

>> Läs mer om mig här