Uppdaterad 27 april, 2023

Sveriges F16-landslag ska spela en fyrnationsturnering på portugisisk mark. Nu har förbundskapten Lovisa Delby presenterat de 23 spelarna som följer med till den iberiska halvön.

En ny landslagssäsong sparkades igång för F16-landslaget med spelare födda 2007 i mars månad när 36 spelare samlades på Bosön. Nu i maj väntar landskamper för det unga landslaget där Sverige ställs mot Portugal, Norge och Österrike den 11-16 maj i Portugal.

Landslaget leds av förbundskapten Lovisa Delby som nu har presenterat 23 spelare till landslagssamlingen i mitten på maj. Tre målvakter och 20 utespelare kommer att ställas mot internationellt motstånd i maj månad. Landskamperna spelas på Estadio Municipal de Macedo Cavaleiros.

IFK Östersund är en erkänt duktig förening på att fostra talanger, inte minst på pojksidan genom åren, och kan nu stoltsera med att tre spelare i F16-landslaget kommer från den jämtländska klubben i målvakten Izabelle Bardosen samt Tilda Norbotn och Isabelle Goldmann. Med sina tre spelare är IFK Östersund tillsammans med en annan talangfabrik, FC Djursholm, de klubbar som har med flest spelare i F16-landslagets trupp till maj-turneringen.

Halmstads BK, IK Uppsala, Hammarby IF och Västerås SK har också fina årgångar och har med två spelare vardera i den svenska truppen.

Noterbart är att Felicia Schröder (BK Häcken) och Nova Rolfsson (Halmstads BK), båda födda 2007, finns med i F17-landslagets trupp till EM. Duon är därmed inte uttagningsbara till denna trupp.

Spelschema

11 maj:
Portugal – Sverige
19:00

13 maj:
Sverige – Österrike
16:00

16 maj:
Sverige – Norge
11:00

Truppen

Målvakter:
Saga Andersson, KIF Örebro
Izabelle Bardosen, IFK Östersund
Ida Frodestedt, Hammarby IF

Utespelare:
Paula Broddner Klingspor, FC Djursholm
Alice Broman, IFK Örby
Tilda Eliasson Nordbotn, IFK Östersund
Tilda Hellén, Västerås SK
Thindra Mattson, IK Uppsala
Thea Staffansson, Halmstads BK
Medea Wignell, FC Djursholm
Isabelle Axelsson, Enskede IK
Fabienne Bartholdson, FC Djursholm
Nathalie Brorsson, Västerås SK
Carmen Cernjul, Hammarby IF
Alicia Ekfeldt, AIK
Sonja Ekholm, IK Uppsala
Isabelle Goldmann, IFK Östersund
Saga Kristell, FC Rosengård
Ella Lundin, Linköping FC
Maja Nilsson, Mariebo IK
Therese Pettersson, Lidköpings FK
Augusta Priks, IF Brommapojkarna
Lova Renfors Tilmaz, Halmstads BK