Unibet

Uppdaterad 23 juli, 2022

Linda Sembrant avgjorde Sveriges EM-kvartsfinal efter drygt 92 minuter. Då vågade inte förbundskapten Peter Gerhardsson jubla.
– Det har varit så många VAR-mål så jag visste inte, säger Gerhardsson efter matchen.

Gårdagens kvartsfinal var en rysare, där Sverige pressade på ordentligt för att hitta in bakom ett hårt jobbande Belgien. Det skulle dröja till stopptidens andra minut innan Sverige äntligen fick resultat av sina många hörnor, när Linda Sembrant kunde skjuta in 1-0 för Sverige.

Detta inför många jublande svenskar på på plats i Leigh, samt en vilt jublande skara spelare på planen. Lägg därtill svenska folket i sina tv-soffor och på barer runt om i landet. Men en av Sveriges segerregissörer, förbundskaptenen Peter Gerhardsson, vågade inte jubla allt för högt.

– Jag var nog den enda svensk som inte jublade, beroende på att det varit så många VAR-mål. Jag tycker VAR är kanon men man har blivit så lurad känslomässigt så jag visste inte. Man ser inte hur det gått till så jag väntade, säger han på presskonferensen efter matchen och fortsätter:

– Det var lite konstigt, alla for omkring runt mig men jag satt och tittade vad domaren skulle göra och sedan började jag jubla när det blåste igång och då var jag själv nästan så det var lite konstigt. Man är van vid den här euforin.

Sverige har blivit berövade på flera mål under turneringen, där Stina Blackstenius blivit bortdömd för offside vid tre (!) tillfällen efter att hon gjort mål, däribland mot Belgien under gårdagens kvartsfinal.

Se målet nedan