Expekt

Sverige ställs mot Belgien i kvartsfinal av EM 2022. Detta efter ett bra gruppspel från båda sidor. I ett pressmeddelande uttalar sig förbundskapten Peter Gerhardsson och målvakten Hedvig Lindahl om motståndet.

På fredag så ska Sverige möta Belgien i EM-kvartsfinal och många menar att Sverige inte kunde få en lättare motståndare från Grupp D. Något man naturligtvis kan diskutera, då Belgien gjorde tre bra insatser och besegrade Italien samt spelade oavgjort mot Island.

Sverige var osäkra på vilka man kunde få i en kvartsfinal då det fanns tre alternativ i Island, Italien och Belgien. Landslaget satt förmodligen och tittade på dubbla skärmar igår när ödet skulle avgöras, där man kunde se Belgien besegra Italien med 1-0 efter mål av Tinne De Caigny. Efter slutsignalen uttalade sig förbundskapten Peter Gerhardsson om motståndet.

– Det är så klart bra att vi nu vet vilket motstånd som väntar i vår kvartsfinal på fredag. Vi har haft bevakare på plats vid kvällens match och nu fortsätter vårt arbete med att förbereda oss på bästa sätt inför mötet med Belgien, säger Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Senast länderna möttes var 2009, då i dubbla VM-kvalmatcher som Sverige vann med 2-1 respektive 4-1. Då fanns Caroline Seger, Kosovare Asllani och Linda Sembrant med. Även Hedvig Lindahl har mött Belgien tidigare, då hon startade båda matcherna.

– Jag blev precis upplyst att jag var med och spelade den senaste matchen mot Belgien 2009, men minns inte så mycket av den specifika matchen om jag ska vara ärlig. Men Belgien har gjort bra resultat här i EM, vunnit över Italien och förlorat knappt mot Frankrike, så det kommer bli en bra och spännande match på fredag, säger Lindahl i pressmeddelandet.

Sverige mot Belgien spelas på fredag, 22 juli, med matchstart 21:00. Matchen sänds på SVT1 och SVT Play.