Expekt

Fotbolls EM pågår mellan 6 och 31 juli och det finns en mängd olika sätt att följa utvecklingen i turneringen på. Här hittar du en mängd bra tips på hur på bästa sätt håller dig uppdaterad med allt som sker borta i England.

Följ EM-matcherna i linjär TV

Som vid så många andra mästerskap så har SVT och TV4 gått in och delat på de svenska sändningsrättigheterna. Främst brukar detta ske på grund av den höga kostnaden för att sända från turneringen, men det medför även en del fördelar för supportrarna. Till exempel syns fler profiler i rutan, samtidigt som fler timmar av dam-EM sänds än någonsin.

Kanalerna delar på matcherna där SVT visar 11 gruppspelsmöten samtidigt som TV4 sänder 13 stycken. Samtidigt står det redan nu klart att det statligt ägda bolaget har rättigheterna till den stora finalen, samt Sveriges eventuella kvartsfinal. TV4 får i sin tur visa lagets möjliga semifinal.

> Här hittar du den kompletta TV-tablån för fotbolls EM

Streama matcherna från Fotbolls EM 2022

Förutom sina vanliga kanaler kommer SVT och TV4 även att erbjuda streaming av de matcher som de fått rättigheterna till. För SVT är det gratistjänsten SVT Play som gäller, där du enkelt kan följa matcherna utan kostnad.

När det gäller mötena som TV4 sänder blir C More platsen där du kan titta på matcherna i efterhand samt pausa och spola vid behov. För att ta del av turneringsutbudet behöver du ha paketet C More Plus eller C More Premium Plus.

Kampanjpris på C More under EM – Halva priset första tre månaderna

Just nu har C More en kampanj där du endast betalar 149 kronor per månad för C More Plus, som förutom EM inkluderar matcher från La Liga, Serie A och Champions League samt en mängd filmer och serier. Kampanjen gäller för dig som är ny kund hos C More och ger dig ett rabatterat pris under de första tre månaderna. Då ditt konto inte har någon bindningstid kan du enkelt säga upp ditt abonnemang när du så önskar.

Lyssna på matcherna i Radiosporten

Om du vill avnjuta matchen i form av enbart ljud, till exempel på jobbet, i bilen eller i hängmattan så sänder Radiosporten från ett flertal av matcherna, där deras profiler Susanna Andrén och Richard Henriksson kommenterat allt som sker på planen. Om du vill ta del av dessa sändningar så går det att göra kostnadsfritt i SR-appen eller radiokanaler P4.

Följ den digitala rapporteringen

En mängd olika sajter kommer att skriva om matcherna, vilket gör internet till en utmärkt plats att leta efter information om mästerskapet. Hos oss på EM-fotboll.se kan du förutom nyheter hitta en mängd handfast information kring turneringen som vi nu har framför oss.

Nytt för i år är att vi även presenterar matchsidor för samtliga möten, där du innan matchstart kan se information om tidigare möten mellan lagen. När matchen drar igång kan du sedan följa vad som sker på planen. För att nå matchsidorna kan du besöka vårat spelschema för fotbolls EM, där du klickar på det möte som intresserar dig. När matchen är avslutad hittar du all information på vår sida med matchresultat.

Uppdaterad 2 maj, 2024