Expekt

Champions League-rättigheterna ägs av Telia och TV4 Play på svensk mark. Då syns flera kända fotbollsexperter, programledare och kommentatorer till i tv-rutan under Champions League-säsongen 2023/24. Nedan listar vi TV4 Play:s trupp till Champions League.

Från säsongen 2021 och fram till och med 2024 ska TV4 vara sändande kanal för Europas största klubblagsturnering, Champions League. Under de två första säsongerna stod rättigheterna under TV4 och C More men under sommaren 2023 skiftade C More till att bli TV4 Play vilket innebär att TV4 Play-appen nu är att föredra i mobilen och på surfplattan eller datorn.

I TV4 Play-studion kommer allt som oftast Gusten Dahlin, som till vardags är en del av den så framgångsrika Tutto Balutto-podcasten, guida svensken genom Champions League-sändningarna med trygg hand. I studion kommer Dahlin ha olika experter åt gången under tisdagar och onsdagar där analytikern Vicki Blommé, krönikören Siavoush Fallahi och ibland Olof Lundh kantas av tidigare landslagsspelare som Olof Mellberg, Albin Ekdal och Mikael Lustig samt tidigare tränarprofilen Hasse Backe. Även den tidigare spelaren Astrit Ajdarevic syns till i Champions League-sändningarna där den tidigare allsvenska spelarna ger skarpa analyser och åsikter kring europeisk toppfotboll. Experterna kommer även finnas med som expertkommentatorer till vissa matcher och alternera mellan studion och matcherna. Den tidigare Discovery-experten tillika Tony Gustavssons assisterande förbundskapten i Australien, Jens Fjellström, är tillbaka i tv-rutan igen efter en tids frånvaro. Mittfältslegendaren Kim Källström lämnade TV4 Play för att bli fotbollschef på Svenska Fotbollförbundet men hans plats i expertstolen togs av Albin Ekdal.

Kommentatorer är den klassiska radiorösten och tv-profilen Lasse Granqvist som funnits med i TV4- och C More-svängen sedan 2000. Även Adam Pinthorp, som lägger mycket krut på La Liga-fotboll hos just TV4 Play, kommer också att kommentera en massa Champions League-matcher under säsongen.

Reportage och intervjuer står allt som oftast Frida Nordstrand för med sitt häftiga berättande om de olika platserna i Europas toppfotboll och hon kan även agera programledare, likt tidigare mästerskap. Även toppjournalisten Olof Lundh är på plats för intervjuer vid flertalet CL-matcher i kombination med att han ibland är i studion för expertanalyser.

TV4 Play-truppen

Observera att TV4 Play ännu inte offentliggjort någon uppställning vilket innebär att namnen nedan kan förändras. Truppen kan förändras under säsong med både namn in och namn ut, där EM-fotboll inte ansvarar för detta men där vi ska uppdatera artikeln löpande.

Programledare:
Gusten Dahlin

Experter:
Mikael Lustig
Vicki Blommé
Siavoush Fallahi
Hasse Backe
Albin Ekdal
Olof Mellberg

Kommentatorer:
Lasse Granqvist
Adam Pinthorp

Reportrar:
Frida Nordstrand
Olof Lundh

Uppdaterad 21 februari, 2024